De ce e România tristă, episodul 4325

N-o să ne facem bine niciodată, pentru că suntem tributarii unor mentalități care ne țin în loc. Cea mai nocivă e “ce-o să zică lumea?” Episodul de azi e despre: “nu se cade la vârsta mea”.

După ce atinge o anumită vârstă, care diferă de la un om la altul, românul renunță la viață. Adoptă fața de “om serios” (a se citi ursuz), se îmbracă doar în culori închise, e tot timpul mânios și așteaptă să moară. Gata, s-a terminat viața, “nu se mai cade să fac unele lucruri la vârsta mea”.

“Nu se cade la vârsta mea să mă îmbrac în culori vii”. Toată țara asta arată de parcă e într-un doliu permanent.

“Nu se cade la vârsta mea să ies în oraș”.

“Nu se cade la vârsta mea să dansez”.

“Nu se cade la vârsta mea să mă distrez”.

Peste tot pe unde am umblat prin străinătate am văzut oameni la vârsta a doua și a treia mai cool decât adolescenții. Oameni care n-au uitat să trăiască doar pentru că au ajuns la o anumită vârstă. Se îmbracă trendy, ies în oraș cu prietenii, merg în cluburi sau la concerte. Și te uiți la românașii noștri, care parcă se duc în fiecare zi la o înmormântare. O să ziceți că ține de bani, iar eu vă spun că nu trebuie să cheltui o avere ca să simți că trăiești. Trebuie doar să nu renunți la tine. Pentru că asta fac majoritatea românilor, după o anumită vârstă: se abandonează.

Sper doar ca noi să fim oamenii ăia cu care copiii și nepoții noștri să vrea să iasă în club.

11 Comentarii
 1. TmBlog2 Aprilie 2018

  Mortii vii, asa le zic eu :(

 2. Mihai2 Aprilie 2018

  Tata are o vorba. Batranetea e doar o stare de spirit.

  • Zicu3 Aprilie 2018

   Exact, de ar gândi mai mulți așa!

 3. Roxana2 Aprilie 2018

  O mentalitate greșită și învechită care cică e normală și justificată de “gura” lumii. Când oare o sa scape nația asta de atâtea tipare și cutume?

  • Zicu3 Aprilie 2018

   Cred că în vreo două generații.

 4. -3 Aprilie 2018

  Am 61 de ani, port Desigual, ador city-break-urile, unde fac si cate 25 de km pe jos, citesc o carte pe zi,am o sumedenie de prieteni tineri si da, cum spunea Mihai mai sus, nu las spiritul sa imbatraneasca .

  • Zicu3 Aprilie 2018

   Bravo, sunteți un exemplu de urmat!

 5. Nico3 Aprilie 2018

  Toți seniorii care ii știu de pe aici, se duc la cluburi unde învață lucruri noi, la întâlniri cu cei de seama lor , la clase de dans câteodată ma întreb dacă sunt mai activi ca mine!

 6. m3 Aprilie 2018

  Mdea, oamenii nu-și dau seama cat de liberi sunt. Și io trebuie sa mi-o mai spun din când în când.

  • Zicu3 Aprilie 2018

   Asta e încă o problemă națională: după 28 de ani, noi încă nu ne-am dat seama că suntem liberi să facem ce vrem.

 7. Constantin3 Aprilie 2018

  “noi încă nu ne-am dat seama că suntem liberi să facem ce vrem”. Libertatea asta tine si de portofel din pacate. “Nu se cade la vârsta mea să ies în oraș” si “Nu se cade la vârsta mea să mă distrez” ascund uneori si saracia. E dramatic ce se intampla cu un om in Romania cand iese la pensie (in 90% din cazuri), veniturile ii scad in mod dramatic. Trebuie sa ne gandim si la chestia asta. Cat despre cei care se mai afla inca “in campul muncii” si isi mai pot permite mici bucurii, dar nu o fac, cred ca e mentalitatea de vina. Mentalitatea aceea care ii determina pe parintii si bunicii nostri sa voteze de 28 de ani intruna PSD (sub diferite nume). Si asta nu o poti schimba, cenusiul vietii comuniste le-a intrat pe veci in suflet…..

Păreri?