Un român e atât de irelevant, că nici facebook nu-i folosește datele

Dramă cutremurătoare în viața unui român! Văzând scandalul Cambridge Analytica, acesta a răbufnit:

“E inadmisibil, domle! Le-am pus toată viața mea pe tavă și ei mă ignoră? Le-am dat toate datele mele importante, chiar și adresa, și cele mai puțin importante, cum ar fi înălțimea, greutatea, culoarea ochilor, numărul de la pantof, TOT, vă zic, am făcut toate testele posibile și imposibile, am dat toate like-urile, check-in-urile, am marcat toate evenimentele la “life events” și ei nici măcar nu-mi afișează o amărâtă de reclamă? Ce să mai zic de fake news? Mă uit ca prostu’ pe facebook și văd doar postările prietenilor. Cum e posibil așa ceva? Pentru asta plătim internet?”

Contactați, reprezentanții facebook au declarat:

“Se pare că domnul Sidoniu e atât de irelevant, încât roboții noștri nu-l recunosc.”

Sidoniu vrea să-și ducă nemulțumirile la nivelul următor:

“O să fac o petiție, o campanie, ceva, o să mă duc să protestez în fața sediului facebook dacă e nevoie, voi lupta până la capăt pentru dreptul meu de a-mi fi folosite datele!”

În rest, cum zice Cismaru.

Și nu cred în mișcarea #deletefacebook. Sunt mulți care se bat cu cărămida în piept că vor renunța la rețea, dar nu cred că se vor putea abține să se uite pe vizor. Pentru că asta e facebook, cel mai mare vizor din lume, și ne-a obișnuit să-i urmărim tot timpul pe alții, să ne raportăm la ei, să-i judecăm, să ne simțim superiori, să ne alimentăm orgoliul. It’s basic human nature.

E ca și cum i-ai interzice unei pensionare să se mai uite pe vizor. Credeți că se poate abține?

2 Comentarii
  1. m28 Martie 2018

    Doamne, ce tâmpenie e delete facebook. Și cu ce înlocuim , pe moment? Că la genul ăla de relaționare pur și simplu nu e in spiritul progresului sa se renunțe în masă. Probabil ar trebui sa ne facem cont pe vkontakte sau pe ce-or avea chinezii…

  2. George28 Martie 2018

    Eu am renuntat la Facebook acum un an, pentru ca imi manca mult timp. Asa ca nu stiu cum functioneaza asta cu hashtag-ul cu delete. Se distribuie prin Posta Romana?

Păreri?