Cursa cererilor în căsătorie

Era o vreme când un simplu: “Vrei să te căsătoreşti cu mine?”, un inel şi o masă în oraş erau suficiente. Eventual, se alegeau nişte locuri mai speciale şi se apela la nişte efecte, tot speciale, pentru a transforma totul într-un moment, evident, special. Ea zicea da sau nu şi vă vedeaţi de viaţa voastră. În 2011, s-a ajuns ca o cerere în căsătorie să se planifice timp de 6 (ŞASE!) ani. Pe lângă faptul că video-ul şi cele două personaje sunt de o siropoşenie diabetică, n-ai cum să nu constaţi unde s-a ajuns: de la o simplă întrebare la tot felul de beteşiguri fantasmagorice ca, în final, să primeşti aceleaşi nenorocite de răspunsuri: DA sau NU.

Fraţi masculi, suntem într-o reală cursă a cererilor în căsătorie, ce proliferează mai ceva ca şi cursa înarmărilor. Din ce în ce mai mulţi confraţi se lansează în acte de eroism care nu fac bine speciei! De ce nu era bine o întrebare, un inel şi gata, la nuntă cu noi? Nuuu, tre’ să ne dăm peste cap, să facem ceva muuult mai tare decât tipul pe care l-a văzut EA pe net!

Dacă vrem să ne salvăm, dacă vrem să nu cheltuim toţi banii de nuntă pe cererea în căsătorie, dacă vrem să nu trebuiască să ne stoarcem creierii ca să obţinem un răspuns, trebuie să facem ceva! Iar eu m-am gândit la câteva chestii:

– de fiecare dată când un video cu o cerere în căsătorie ultramegaspecială ajunge la noi, NU îl dăm mai departe şi încercăm să-i convingem şi pe alţii să NU îl dea. Cu cât suntem mai mulţi, cu atât scădem efectul de viralizare

– de fiecare dată când auzim un mascul că vrea să facă ceva ultramegaspecial pentru a o cere în căsătorie, să încercăm să-l aducem pe calea cea dreaptă. Nu e nimic ce o seară de beţie nu poate şterge din creier

– de fiecare dată când cineva încercă să urce pe net un asemenea video, să-l oprim cu brutalitate şi să ştergem fişierul respectiv, eventual, dacă putem, şi înregistrarea

– de fiecare dată când cineva deschide o discuţie despre o cerere în căsătorie ultramegaspecială, şi EA e de faţă, să reducem persoana respectivă la tăcere. Cu binele sau cu mai puţin binele, depinde de persoană

– de fiecare dată când EA dă peste un astfel de video (e inevitabil), să avem pregătit un discurs filozofico-patetico-moralist consistent (cel puţin o oră) despre cum în viaţă contează lucrurile simple.

Cam astea-s, poate vă mai vin şi vouă. Doar împreună putem face din cererea în căsătorie ce a fost odată!

9 Comentarii
 1. cineva22 Noiembrie 2011

  Bine ar fi sa gasesti si o cere de divort a unuia dintre cupluri,ca sa ii arati ei de ce nu e bine sa aiba parte de o cerere siropoasa.

 2. Alexandra23 Noiembrie 2011

  Io zic sa faci si o petitie! Poate ai mai mult noroc :)))

 3. iulia23 Noiembrie 2011

  Sunt femeie si va sustin in acest demers si cred vor mai fi multe altele care vor face acest lucru!!! BRAVO!! Eu zic sa faceti un partid:DDD

 4. Lexa23 Noiembrie 2011

  Sincer, nu stiu daca mi-ar face placere ca barbatul sa ingenuncheze la un restaurant si sa ma ceara in casatorie. Mi se par atat de fortate fazele astea? De ce sa ingenunchezi? De ce trebuie sa fii mai dulce decat caramelul? Blah, zic, bleah! Nici propunerile super-ultra-mega planificate si iesit de comun nu imi plac. Cu cat mai simplu, cu atat mai bine.

 5. dragos23 Noiembrie 2011

  Simplu= mai frumos!

 6. andra23 Noiembrie 2011

  :)))))))) esti mortal! si mie mi s-a parut siropoasa cererea in casatorie planuita 6 ani. Faza cu ingenuncheatu e putin deplasata, insa trebuie sa recunosc ca nu as vrea sa fiu ceruta acasa in pat; mi-ar placea sa se intample intr-un loc special( intr-o vacanta) in care sa fim doar noi doi iar pentru chestia asta pe care am spus-o la sfarsit stiu ca nu as putea face parte din partidul vostru! :)

 7. Tudor23 Noiembrie 2011

  Pe de alta parte, stiu un tip in Cj, care-si serbeaza, an de an, data divortului. Mi se pare ca a ajuns la editia cu nr 8. Da un chef dezastruos, in sensul bun, la care-si cheama toti prietenii, pe sistemul “ce bei, ce mananci, eu platesc!”

 8. Marian23 Noiembrie 2011

  tudor cred că eu și zicu am vrea să-l cunoaștem pe tip. lexa un id de mess pliz :D

 9. Linkuri de weekend25 Noiembrie 2011

  […] Despre cererile în căsătorie. […]

 10. Elena13 Februarie 2012

  6 ani?! Unii n-au casnicii asa lungi.

Păreri?