Cuplul la cinema

“Tu, da’ nu mai vedem şi noi un film la cinema? Le tot scoatem de pe torenţi, nu susţinem industria cinematografică şi ne mai şi stricăm ochii la monitor, că n-am fost în stare să luăm unu’ mai mare! Vreau să mai văd şi eu un efect special cum trebuie, un 3D, să urle sistemu’ de sonorizare de să stea inima-n mine!”

“Da’ cum să nu, dragă, că n-am mai fost de mult la cinema şi mi-e dor şi mie.”

“Perfect! Da’ dacă, de obicei, alegi tu, eu stabilesc filmul la care mergem! Trebuie să fie unul care să merite văzut la cinema. Vreau sânge, roboţi şi explozii! Că la comedii romantice ne putem uita şi acasă, că nu-s 3D!”

“Sigur, dragă, cum spui tu.”

De cele mai multe ori însă, se ajunge în sală la un film MULT mai soft decât plănuiseră iniţial jumătăţile masculine ale cuplului. Prin nu ştiu ce minune feminină, aşa se întâmplă.

Ajunşi la cinema, constatăm că suntem în aceeaşi dilemă ca alte zeci de cupluri: ce luăm, nachos sau popcorn? Ea vrea popcorn, el vrea nachos! În cele din urmă, luăm de amândouă, mai luăm şi suc şi lăsăm un salariu minim pe economie la multiplex. Că doar suntem snobi şi mergem la mall, un cinema de cartier n-a fi bun!

Şi ajungem, alături de alte zeci de cupluri, în sală, unde începe simfonia plescăitului. Printre ronţăieli, e suficient să arunci o privire rapidă în sală şi îi vezi: cei aflaţi la primele întâlniri, cu el încercând să-şi rătăcească mâna după capul ei, cei romantici, care se ţin de mână tot filmul, cei care au venit la film pentru altceva, cei care au ieşit din casă doar ca să scape de monotonie şi, fără să-şi dea seama, au adus-o la cinema cu ei: nu se privesc, nu-şi vorbesc, nu se sărută. Pe lângă aceştia, fiecare sală de cinema are cel puţin un ghiolban care vrea să-şi impresioneze partenera şi care va striga, la un moment dat în acţiunea filmului: “Pup-o, băăă!!!”, după care se va întoarce la ea triumfător şi îi va băga limba-n gură.

Ieri seară am fost să vedem Infidelul. Nu s-a mai pus problema: “la ce film mergem?”, pentru că era clar, doar e un festival de comedie. Nu erau nachos, deci nu s-a mai pus problema: “ce luăm?”, deşi am luat şi popcorn, şi chipsuri. Şi suc. Oricum, am ieşit mult mai ieftin decât la mall. Mai erau şi alte cupluri, dar nu atât de multe cum ne-am fi aşteptat. Sigur nu erau toate tipologiile descrise mai sus. Şi n-a strigat nimeni: “Pup-o, băăă”, doar a fost un public de festival, un pic mai rafinat, sau aşa ar trebui să fie.

Nu vrem să vă stricăm plăcerea de a vedea filmul, pentru că e o reală plăcere. Şi numai când auzi subiectul – un musulman care află că e, de fapt, evreu – îţi dai seama că e un film ce merită bifat într-o viaţă, o comedie savuroasă şi inteligentă despre un om aflat în faţa unei crize de identitate, ce naşte o mulţime de situaţii hilare, peste care reuşeşte, în final, să treacă şi să se împace cu sine.

Trebuie să vedeţi “Infidelul” pentru că e genul de comedie care, pe lângă faptul că te amuză copios, te pune faţă în faţă cu limitele religioase, sexuale şi de altă natură pe care ni le autoimpunem. În plus de asta, e o comedie foarte bună, da’ parcă am mai spus. Deci veţi râde. Mult.

Mai puteţi să-l vedeţi joi, 20 octombrie, de la ora 21:00, la Cinema Arta. Recomandare de vizionare: evident, în cuplu. Dacă nu, merge şi altfel.

2 Comentarii
  1. Mihai19 Octombrie 2011

    Ei nah, amu toate filmele numa in cuplu is de vazut? :P

    Cumparat azi bilete :D

  2. […] octombrie. Unii au fost la un film, altii la mai multe. In blogosfera curg review-uri peste review-uri si eu… eu asteptam sa merg aseara la film. M-as fi dus inca din 14, dar cand nu se poate, mai […]

  3. Raluca Moisi21 Octombrie 2011

    Azi cautam un film fain de vazut in weekend! Ce bine ca va citesc :D

Păreri?