Cum se distrează vlăstarele patriei

Când vine vorba de moşi care dau p-afară de principii morale împărtăşite lumii şi lamentări legate de “tineretul din ziua de azi”, sunt primul căruia îi vine să se auto-ucidă cu propriile mâini. Ştiu, “cine n-are bătrâni să-şi cumpere”, bla, bla, da’ unii profită de bătrâneţe pentru a-şi crea o aură de pseudo-înţelepţi îmbibaţi în naftalină, pe sistemul “io am văzut multe la viaţa mea”, “de-ai ştii prin câte am trecut eu…” etc. Dacă ai ajuns la o vârstă respectabilă şi singurele tale preocupări sunt să fii cât mai morocănos posibil şi să spurci tineretul, înseamnă că ai îmbătrânit degeaba. Nu zice nimeni să nu dai sfaturi, da’ cu măsură, că avem şi noi un creier.

Se pare însă că partea asta cu creierul nu e valabilă şi pentru “tineretul din ziua de azi”. Şi uite aşa, sunt nevoit să recurg la vorbele oracolelor din Naftalelphi despre care vorbeam mai sus. Şi e foarte trist să ajung la vorbele lor, să constat că generaţiile noi vin pe lume fără unitate centrală.

Stăteam de vorbă, sâmbătă seara, cu prietenul de la Caffe Rab, locul unde s-a întâmplat “Haine de casă party”. Îmi povestea că, acum câteva săptămâni, s-a ţinut la bar un majorat la care au participat vreo 30 de tinere speranţe ale patriei. Toţi până în 18 ani! Nici nu m-am mirat când mi-a spus că au vrut doar manele, că ştiau cele mai noi hit-uri în materie până la ultimul vers, sau că s-au îmbătat crunt. M-a frapat modul prin care au ajuns vecini cu coma alcoolică: amestecau toate băuturile posibile, se îmbătau, că, normal, n-aveau cum să reziste, şi mergeau la budă să vomeze. Se întorceau fresh şi o luau de la capăt. Fiecare a făcut acest ritual de cel puţin cinci ori, băieţi şi fete. De fiecare dată, formau coadă la baie, aşteptând cu nerăbdare să dea afară pentru a putea s-o ia de la capăt. Până când trei dintre ei au ajuns la spital, unul a dat într-o fată, doi au vrut să o violeze pe una, iar alta a vrut să-i rezolve pe doi acolo, în baia barului.

Fain, nu? Abia aştept să mă las pe mâinile unui medic din generaţia asta!

16 Comentarii
 1. Winnetou20 Decembrie 2010

  Hai mai Zicule…
  Si eu am 18 ani, nu ascult manele, nu omor limba romana, am uitat cand m-am imbatat ultima oara pe la vreun chef.
  Deci da, exceptii exista, si inca destule, ca doar n-oi fi unicul.

 2. Lexa20 Decembrie 2010

  Adevarul ca generatiile mai tinere decat noi (care suntem peste 20 de ani) sunt scapate de sub control. Nu e prima data cand aflu dspre astfel de grozavii.

 3. zicu20 Decembrie 2010

  @Winnetou: Normal ca exista si exceptii, dar majoritatea e ingrijoratoare.

 4. daniel rus20 Decembrie 2010

  ai mare dreptate, imi place ce si cum ai scris, dar nu dau like ca se interpreteaza.
  din pacate multi ar trebui sa dea un test inainte sa iasa pe strada sau sa deschida gura.

 5. Robintel20 Decembrie 2010

  Și ce, noi nu făceam aproape la fel? =))

 6. zicu20 Decembrie 2010

  @Robintel: Parca totusi eram mai la locul nostru. Nu zic, si eu mi-am trait din plin adolescenta, da’ am stiut tot timpul de existenta unor limite. De exemplu, n-as fi dat si nu voi da niciodata intr-o femeie.

 7. Robert20 Decembrie 2010

  @Robintel: nu, noi ne inbatam bine, vomam in buda iar dupa aceea mergeam la culcare… astea o iau de la capat pana ii duce ambulanta.

 8. spi-ooana20 Decembrie 2010

  Eu zic ca noi nu am fost la fel : noi NU stiam versuri de manele, stiam sa NU amestecam bauturile, si credeam cu tarie ca exista 3 feluri de bauturi : votka, bere, vin. parca asa imi amintesc eu, si parca eu, nu sunt atat de departe de majorat (asta a sunat rau, dar nu o reformulez)

 9. Robintel20 Decembrie 2010

  @Robert,

  Fundamental, nu e mare deosebirea, decât în ceea ce privește bulimia. Că dacă apucam să punem mâna pe o țâță, fără jenă o spun, nu dădeam înapoi. Decât, poate, într-a noua.

 10. Mihai20 Decembrie 2010

  Robintel, e o mare diferenta intre a pune mana pe o ţâţă si a incerca sa violezi o fata, la fel cum pe vremea mea, ce urat suna, nici o fata nu a incercat sa ma rezolve in toaleta barului unde petreceam vreun majorat. Si tot pe vremea mea, amestecul bauturilor prosteste era o lectie de viata, pe care nu o repetai, decat daca erai tare de cap si invatai mai greu. Asa ca, noi, generatia mea, cei care batem spre am trecut usor de 30, nu am fost asa.

 11. Mihai20 Decembrie 2010

  erata : …batem spre sau am trecut usor de 30 …

 12. ZeceDeZero20 Decembrie 2010

  17 ani. Grupul in care ma invart sta in general pe house (desi eu ascult rap, nu mor cand aud house, mai ales ca nu prea am vazut oameni dansand pe piesele celor de la Parazitii). Dupa house, multi sunt si ei cu rapu, ma rog, detalii.
  Bem. Alcool, ca na, varsta. Da’ parca stim sa ne oprim, parca nu mergem la o petrecere cu scopul de a ne imbata…
  As fi ipocrit daca as spune ca nu au loc pipaieli, dar nu s-a ajuns niciodata la viol, nici macar la profitat.
  Pacat ca se eticheteaza toata generatia.

 13. zicu20 Decembrie 2010

  @ZeceDeZero: Las’, fiti voi prunci buni in continuare si n-o sa va eticheteze nimeni gresit. Insa, trebuie sa recunosti si tu ca majoritatea celor de varsta ta sunt, din pacate, sub orice critica, pornind de la felul in care se exprima si terminand cu cel in care se comporta. Poate doar tineri ca tine mai pot salva ceva. Macar aparentele.

 14. Winnetou20 Decembrie 2010

  @zicu, ai dreptate, e cam fucked up generatia mea.
  Da ce zici de generatiile mai tinere?
  Iti zic eu ca sunt mai deplasate decat generatia mea. Si iti dau exemple cate vrei :P

 15. Madeline20 Decembrie 2010

  21 ani. Prostie crasa la petreceri. Creierul rezista. Colegele nu. Dupa ceva amestecuri de bauturi, au mers cu nenii amabili de 40 de ani la toaleta… restul e poveste.

 16. Andrei21 Decembrie 2010

  In afara de partea cu violul si cea cu lovitul nu mi se pare nimic wrong … la fel eram si noi

Păreri?