Testul suprem al capului de familie

Vine un moment în viața fiecărui bărbat când trebuie să demonstreze că e în stare să-și protejeze familia. Momentul meu a fost azi-noapte.

Pe la 11:30, pisica dădea ture de nebună prin casă. Am ignorat-o, că o mai apucă. Până am auzit o bubuitură mare și ne-am speriat că a dărâmat televizorul din living. Ne-am dus să vedem ce e: un scaun dărâmat. Și cum stăteam noi acolo și interogam pisica, ceva zboară razant deasupra noastră. Ceva destul de mare. “Eh, o fi o gâză pe steroizi”, m-am gândit. Până ne-am dat seama că e mai grav de atât: era un liliac care zbura haotic prin cameră. Moment în care am realizat că nu sunt atât de simpatici ca în filme și desene animate și s-ar putea ca Batman să decadă de pe prima poziție a topului meu de super-eroi.

Și am făcut exact ce vă așteptați. I-am zis Alinei, plin de curaj: “dragă, ne vom baricada în dormitor și vom spera că se rezolvă de la sine” Și am tulit-o în dormitor, aș putea spune că eu mai rapid decât Alina. Și am stat ca doi popândăi, sperând să iasă, deși nu i-a deschis nimeni geamurile larg. Până într-un moment în care am auzit cuvintele de care mă temeam: “du-te și rezolvă problema, că doar ești bărbat!”

Și am făcut exact ce vă așteptați. Am intrat pe google și am căutat: “cum scot un liliac din casă” O lume de poveste mi s-a afișat în fața ochilor, zeci de articole cu sfaturi pentru problema mea, dovada că nu te salvează nimeni cum te salvează internetul. Iar internetul era de partea soluției bărbătești găsite inițial de mine, majoritatea articolelor susținând că trebuie deschise geamurile larg și să aștepți să iasă. Sau cel puțin asta am vrut eu să înțeleg. În fine, detalii.

Mi-am luat inima-n dinți și, înarmat cu o mătură, am pornit asaltul împotriva bestiei care ne-a perturbat liniștea căminului la ceas de noapte. Am aprins becul: din nefericire, era încă acolo, survolând camera ca un MIG românesc.

Și am făcut exact ce vă așteptați. Am așteptat să se plictisească de zburat, să se pună dracului undeva, că doar nu era să merg până la geamuri în timp ce el își făcea de cap pe acolo, cu toate că eram dotat ca un soldat român autentic, cu temuta armă numită mătură. Și s-a oprit. Iată momentul în care trebuia să atac decisiv! Am fugit până la geamuri, le-am deschis și am tulit-o înapoi în dormitor, ca un soldat francez veritabil. Și am așteptat, în timp ce Alina îmi făcea morală că nu sunt în stare să rezolv bărbătește problema. Dar era mai bine în dormitor, cu reproșurile femeii, decât în living cu liliacul. După vreo 10-15 minute, m-am dus să verific. Nu ieșise. Acest liliac ducea un război incredibil pe frontul psihic, un adversar redutabil.

Și am făcut exact ce vă așteptați. M-am uitat la el cum zboară, înjurându-l și rugându-l să nimerească dracului odată unul dintre geamuri, să mă pot duce la culcare, că m-a istovit acest război. Într-un final, a ieșit.

Și am făcut exact ce vă așteptați. M-am întors victorios în dormitor și am declarat: “L-AM SCOS AFARĂ! Poți să stai liniștită, te poți baza pe mine, voi avea toată viața grijă de tine!”

3 Comentarii
 1. Zolicu26 Iunie 2017

  ROFLMAO!!!

 2. Ady26 Iunie 2017

  Totusi, pisica ce-a pazit? De ce nu s-a ocupat ea de anihilarea invadatorului? Eu de asta mi-am luat pisica (bine, mai ales pt anihilarea fluturoilor de noapte), sa inteleg ca o sa ma lase la greu?!

  • Zicu26 Iunie 2017

   Pisica l-a alergat atât de mult, încât a obosit și s-a predat, deci nu m-aș baza pe ea în cazul unor amenințări mai mari :))

Păreri?