Cum promovezi un oraș în social media

Branding-ul de oraș e un proces complex, care nu le iese tuturor. E destul de dificili să surprinzi personalitatea unui oraș și s-o împachetezi într-un brand care să vorbească despre el. De exemplu, la Cluj se încearcă de ani de zile o conturare a brandului de oraș și nu există nici azi ceva coerent. Mă refer la ceva profesionist, gen Amsterdam.

Cu toate astea, în 2012, poate ar trebui să deschidem ochii și să realizăm că există unelte pe care le putem utiliza ușor pentru a consturi brandul orașului. Se numesc rețele de socializare și sunt gratis :)

Să luăm exemplul de aseară, meciul CFR Cluj – Manchester United din Champions League. După cum se știe, evenimentele de o asemenea anvergură sunt intens dezbătute în social media. Asta s-a întâmplat și cu hashtag-ul #cluj, care a ajuns trending topic worldwide, ce l-a adus în vizorul a milioane de oameni.

Și dacă tot ai o astfel de oportunitate, de ce să nu profiți de ea?

Și astea sunt doar câteva, le puteți urmări pe toate pe hashtag, dacă aveți răbdare. O idee simplă, născută din întâmplare, care poate însemna ceva. A fost eficientă? N-avem de unde să știm, dar având în vedere că, repet, hashtag-ul a ajuns la câteva milioane de oameni, înclin să cred că da. Și dacă am convins câțiva străini să vină să viziteze Clujul și tot e ok :)

Și nu ne oprim aici! Valentin a deschis o listă cu cei care vor să promoveze Clujul în timpul celorlalte meciuri ale CFR-ului în Champions League. Vă puteți înscrie aici.

Ziceam aseară că sloganul care ar descrie cel mai bine orașul în promovarea afară ar fi “Keep calm and Cluj”. Dar meme-ul cu “Keep calm” e cam fumat și s-ar putea să avem probleme cu Marea Britanie, unde e înregistrată sintagma :)) Sigur, ne putem gândi la altceva.

Până atunci:

 Poster realizat de Andrei.

3 Comentarii
  1. andrei crivat3 Octombrie 2012

    doresc sa mentionez ca partea de desen e luata de pe pagina Youth 2015 (cautati pe fb) si e realizata de Asociatia Studentilor Arhitecti Cluj. ca sa fie frumos si corect.

  2. sigina3 Octombrie 2012

    frumoooooooooooooooooooooooos

  3. Valentin Vesa4 Octombrie 2012

    Si eu doresc sa mentionez ca background photo de la https://tinyletter.com/tinuzzo e luata de la cineva, revin cu link …:)

Păreri?