Cum m-au dezamăgit românii

La început de august, am fost la mare.

Am zburat de la Cluj la București, de unde am luat un microbuz până la Constanța. E păcat de la Dumnezo să te obosești pe mașină sau pe tren, când biletul de avion a costat mai puțin decât microbuzul. Din ce înțeleg, la anul se va putea zbura direct la Constanța.

Încă dinainte de zborul de 40 de minute până la București, m-au năpădit emoțiile și nu m-au lăsat până la aterizare. Moment în care mă așteptam să se întâmple ceva ce nu s-a. Și aici intervine dezamăgirea.

De ce nu se aplaudă la aterizare și la un zbor scurt?

Ce, piloții ăia nu merită recunoștința noastră?

Nu ne-au dus în siguranță la destinație, într-o bucată de metal, care s-a ridicat la mii de metri altitudine?

Ce dacă a fost mai scurt?

Nu sunt și ei oameni, care așteaptă aplauze?

Ne batem joc?

Aici se vede că românul e suporter de rezultat: îl aplaudăm pe ăla care ne duce până în Grecia, da’ amărâtul care zboară intern nu merită recunoștința noastră. Poate îl și scuipăm, când trecem pe lângă el. E ca-n tenis: zbori până la turci, ești un erou, zbori până la București, să te bucuri că nu te huiduim.

Rușine, români, că nu vă respectați tradițiile în orice condiții!

7 Comentarii
 1. Madalin6 Septembrie 2016

  Aplauda doar cand aterizeaza in alta tara. :D

 2. roxani6 Septembrie 2016

  Pai stai ca iti explic eu. Asadar, pe cursele interne pilotii sunt romani. Nimic nou sub soare. Pe cele externe pilotii sunt straini, intr-o proportie de 90% (daca nu zbori cu jegul de Tarom)
  Drept urmare…trebuie sa fim draguti cu ei.

  • gabibi6 Septembrie 2016

   de ce “jegul” de Tarom? Cand spui asta te simti speciala?

  • ametistul7 Septembrie 2016

   “jegul” de Tarom e net superior ca si servicii companiilor renumite in domeniu gen wizz, easyet etc. iar mancarea la bordul Tarom surclaseaza net Lufthansa. eu zic sa incerci sa constati pe pielea ta.

  • dw10 Septembrie 2016

   Pana prin 2010-2011 ti-as fi dat dreptate, angajatii Tarom se comportau foarte urat, dar atunci au facut ceva schimbari si sunt mult peste alte companii. Dar in schimb am vazut multi clienti descreierati.

 3. Andrei7 Septembrie 2016

  tu nu ardelean pursânge.
  Auzi la el, să aplaude când ajunge la Bucale, e exemplificativă poza.

 4. Maria8 Septembrie 2016

  Eu cred ca aplauzele apar mai mult atunci cand sunt evenimente in timpul zborului, turbulente sau vant putenic posibil aterizarea pe furtuna. Eu asa am patit cand am zburat ultima oara si aplauzele chiar au fost binemeritate! Nu conteaza cursa interna sau externa, conteaza iscusinta cu care ne-au adus la destinatie! Pilotii sunt oricum niste eroi si ei stiu cu siguranta ce merite au, nu cred ca le este necesar subiectivismul pasagerilor!

Păreri?