Cum e cu restaurantele cu specific românesc

– Nu vă supărați, nu găsesc cartofii prăjiți în meniu.

– Aaa, păi noi nu servim cartofi prăjiți…

– De ce?

– Suntem restaurant cu specific românesc și suntem anti cartofi prăjiți!

– Am înțeles. Dar știți că dacă ne apucăm și luăm fiecare preparat din meniu și îi verificăm istoria, nici unul nu e 100% românesc, nu?

– …

Ca după aia să îmi aducă un cașcaval pane din pungă, semipreparat, și maioneză din tub. La un “restaurant cu specific românesc cu pretenții”, nu la unul de pe marginea drumului.

În rest, 100% românesc.

9 Comentarii
  1. Bogdan Pater4 Februarie 2013

    Trist…

  2. Wilma4 Februarie 2013

    :)) Restaurant cu SERVICII 100% romanesti. N-ati citit si voi fine print-ul…

  3. Arthur4 Februarie 2013

    Se poate si un nume? Intreb pentru ca la Fantanita Haiducului (drumul Sibiu – Brasov) intre Vestem si Bradu – hanul ala din deal, am patit chestii similare. Ba chiar mai rau.

  4. zicu4 Februarie 2013

    @Arthur: As prefera sa nu, pentru ca scopul meu nu e sa fac “bad PR”, ci sa semnalez niste mentalitati.

  5. badday4 Februarie 2013

    Specific romanesc era doar servirea :)

  6. dragosmone4 Februarie 2013

    Vor sa se diferentieze cumva de restul restaurantelor cu specific romanesc.

  7. Doru4 Februarie 2013

    Am citit ‘restantele’ initial :)). La naiba cu sesiunea asta :(

  8. cotos5 Februarie 2013

    :)) Eu unul nu ma supar daca nu servesc cartofi pai..Oricum nu imi plac..Insa daca ai curaj sa iti spui restaurant cu specific romanesc, atunci comporta-te ca atare…

  9. mihai5 Februarie 2013

    Sincer, la toate restaurantele gen Casa Piratilor, Casa Vikingilor, Hanu Dacilor este asa. Se pune accent pe mancare multa si grasa, “pentru oameni sanatosi”. Cartofii prajiti sunt dinaia congelati de la Metro, cascavalul pane este tot “prefabricat”, carnea este congelata si decongelata de mai multe ori. Nu poti sa ai pretentii ca la 30 de lei sa primesti un munte de mancare si sa fie si “gourmet”. Eu nu mai mananc la genu asta de restaurante de cativa ani pentru ca de fiecare data cand mancam se lasa cu dureri de burta

  10. […] și eleganță” – nimănui nu i-a mai venit până acum ideea să facă un restaurant cu specific românesc mai dichisit. Și ești primul care s-a gândit la sloganul […]

Ai o părere la părerea lui dragosmone? M-am răzgândit