Cum adică “frică de Dumnezeu”?

Dragoş scrie despre locuitorii unui sat care ameninţă cu Jihad-ul ortodox, dacă nu va fi instalat în parohie preotul pe care îl vor ei. Trecând peste acţiunile stupide ale unor beţivi spălaţi pe creier de biserică, ce mi s-a părut interesant a fost răspunsul mitropoliei. Preiau de la Dragoş:

“Acest caz va fi rezolvat în spiritul fricii lui Dumnezeu…”

Asta venind de la nişte oameni care nu ar trebui să aibă treabă cu tentaţiile materiale, dar sunt îmbrăcaţi din cap până-n picioare în veşminte cusute cu fir de aur. De alte cele nici nu mai pomenesc, că devin slobod la gură.

Niciodată n-am înţeles-o pe asta cu frica de Dumnezeu, ameninţare pe care popii o iubesc atât de mult şi pe care ne-o servesc ori de câte ori au ocazia, ca un fel de picătură creştină. Cum adică frică de Dumnezeu? Dumnezeu nu e ăla care ne-a creat pe noi şi tot ce e în jurul nostru? Nu ne iubeşte ca pe copiii săi? Nu e el bun şi milostiv? De ce ar trebui să-mi fie frică de el?

Sau poate am eu o imagine greşită despre Dumnezeu şi popii au dreptate: ar trebui să fac pe mine doar când îi aud numele.

Popilor, nu vreţi voi să fiţi primii cărora le e frică de Dumnezeu? Poate după aia o să-mi fie şi mie. Sau poate nu.

11 Comentarii
 1. koshbo13 Aprilie 2011

  N-ai vazut trailerul la Priest? poate il aduc pe ala sa le rupa fashu :))
  http://www.youtube.com/watch?v=stAfEDSosXc&feature=related

 2. dragosmone13 Aprilie 2011

  Este o parte din liturghia Sfantului Ioan(aia standard de duminica)cand preotul cheama oamenii la impartasanie cu urmatoarea fraza: “Cu credinta, cu dragoste si cu frica de Dumnezeu va apropiati”.
  Credinta am lamurit ca depinde de lucruri lumesti, dragostea e binecunoscuta la preotii catolici si frica de “Zeul tau preferat” – cum zicea Superbul e ceva cel putin dubios.

 3. doro13 Aprilie 2011

  Pai da, frica de dumnezeu. Sau crezi ca daca il prezentau doar ca fiind bun, milostiv si iubitor mai putea sa fie material de propaganda? Mai puteau ei sa aplice dictatura care o aplica acum? :)

 4. Ale13 Aprilie 2011

  Frica de Dumnezeu poti sa o vezi ca pe o intelepciune: orice pas, orice gest, orice gand sa le faci cu frica de a nu supara pe Dumnezeu… pentru ca la Judecata asa cum ii va rasplatii pe cei drepti si buni asa ii va pedepsi pe cei pacatasi si rai… “Duceti-va, blestematilor, in focul cel de veci, care este gatit diavolului si ingerilor lui.”(Biblie)

 5. Ale13 Aprilie 2011

  pacatosi* — scuze de greseala

 6. zicu13 Aprilie 2011

  @Ale: Nu zic nu, da’ poate n-ar trebui sa mi-o bagi pe gat, cand tu, ca preot, esti printre cei mai neinfricati, ca sa zic asa, nu?

 7. MIN13 Aprilie 2011

  @zicu True, ar trebui sa nu mai “bage pe gat” “produsul”, acu sunt atatea departamente, PR, marketing, cacamaca, Biserica de ce nu le`ar adopta? :>

 8. Radu13 Aprilie 2011

  Imi place “Jihad ortodox” :))) Bestial

 9. Vasile13 Aprilie 2011

  Băi zicule, tu n-ai văzut cum e cu dumnezeu ăsta? Na link! http://utopiabalcanica.net/2011/03/13/unde-da-ursul-creste/

 10. cineva14 Aprilie 2011

  Ia uite aici ceva http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/patriarhia-srl-iii-preotii-prahoveni-obligati-sa-si-spele-rufele-la-curatatoria-arhiepiscopiei-exclusiv si asta se intampla in toate judetele.
  Acum ceva vreme imi spunea un preot exact ce scrie acolo si multe altele.

 11. Diana16 Aprilie 2011

  Să vezi ce iese când conducerea vrea să dea afară un preot, cu păcate grele la activ, iar enoriașii îl sechestrează în biserică… cum să le plece preotul? :lol:

Păreri?