Situația din provincie după concediu

Abia azi am reușit să ajungem la zi cu hainele care trebuiau spălate.

Între timp, am reluat munca, am tras o răceală zdravănă, am avut și întâlniri. Colac peste pisică, Inguța a făcut conjunctivită și am dus-o la veterinar. Nu am reușit să ajungem însă la cumpărături și trăim cu cereale și pită unsă cu brânză topită. Deh, ca după concediu, când toate vin peste tine.

Profitând de faptul că am terminat ieri o întâlnire mai repede, am dat o fugă la un restaurant, să mâncăm o ciorbă, ca ardelenii. Deja aveam deficit de ciorbă în organism și intram în sevraj.

Răzvan vorbea la telefon, eu am cerut nota, scurgându-mă de răceală pe scaun. Tot ce voiam era să ajung acasă cât mai repede, să mă bag în pat. Dar cum Universul are tot timpul planuri diferite de ale tale, am cerut cash, noi având niciun ban și știți și voi ce gaură se face în cer dacă schimbi metoda de plată. L-am lăsat pe Răzvan să-și termine convorbirea și masa și m-am dus la un bancomat din apropiere.

Evident că Universul m-a trollat din nou: la bancomat erau 10 oameni, din care două tanti care foloseau pentru prima dată această mașinărie satanică, în asistența amabilă a întregii cozi. Am stat cam 20 minute. Nu mi-am luat telefonul cu mine.

Când m-am întors, chelnerița se uita suspect la Răzvan, care se uita disperat la ușă.

– Femeie, mult ai stat! M-am gândit că ți s-a făcut rău, dar nu puteam să merg după tine, că deseară veneai cu plasa de rafie la secție.

– Păi de ce nu i-ai explicat chelneriței situația?

– Mda, gândește-te cum ar fi sunat: “doamnă, nu am bani să plătesc nota, soția s-a dus să scoată de la bancomat, e plecată de 20 de minute, nu se simte bine și mi-e teamă să nu i se fi făcut rău. Pot să merg să văd dacă e ok?” Nici nu s-ar fi gândit că e o schemă.

– Deci puteam să leșin, să ajung la spital și nici măcar n-ai fi știut…

– Asta e, asta-i țara în care trăim.

4 Comentarii
 1. Groparu17 Ianuarie 2018

  Mereți, mă… fițe de Sri Lanka! Toată lumea știe că ați mers la doamna Bica din Costa Rica și ați venit cu geamantanurile pline de dolari! Și că de fapt la schimb valutar o stat fata!
  Auzi la ei, ciorbă… #bogaților!

 2. TmBlog17 Ianuarie 2018

  Saraca Inguta, de dorul vostru a facut conjunctivita :(

  • Florica18 Ianuarie 2018

   Am dus-o la un pet hotel cat am lipsit si iata rezultatul :(

Păreri?