Cum nu m-am plâns pe facebook că nu mi-au sosit coletele

Dacă deschizi facebook-ul, unul din două statusuri e al unui om care se plânge că nu i-a venit coletul. E ca un fel de menstruație, doar că pe bază de colete.

“Ți-a venit?”

“Nu…”

“Nașpa, mie da.”

“Hmm… crezi că ar trebui să comand un test?”

“Depinde în cât timp vine.”

Mă refer în general, nu doar de black friday, că acum e jale, fiecare român simțindu-se dator să ne anunțe că lui nu i-a venit ciclul nici azi. “Uite o poză cu pisici, v-am spus că nu mi-a venit coletul?”, “Îmi place piesa asta, v-am spus că nu mi-a venit coletul?”, “Duminică ne vedem în stradă, v-am spus că nu mi-a venit coletul? #rezist”.

Eu, ca ardelean, nu pot să nu mă întreb: care-i graba?

Dacă nu e ceva URGENT, de care depinde viața ta, unde-i disperarea?

Nu zic să aștepți cu săptămânile, lunile un colet, da’ nici nu înțeleg cât de disperat poți fi după noul tău televizor.

Sigur, cu toții ne dorim o lume ideală, în care coletele ajung fix când ni s-a promis și ni le dorim, dar deocamdată trebuie să ne descurcăm doar cu versiunea asta de univers. Imaginați-vă cum râd de noi cei din universul în care coletele ajung întodeauna la timp. Iată, încă un motiv de indignare!

Ca tot românul, am luat niște chestii de black friday. Nu multe, să fie, să nu trebuiască, cât să nu ne facem de rușine pe scară. Coletele încă n-au venit, dar nu-i nicio grabă, că pot trăi și fără ele. Și să vedeți fază: ieri am vrut să deschid facebook-ul să mă plâng, dar am apăsat din greșeală pe telefon și, dacă tot eram în zonă, am zis să sun doar să verific dacă într-adevăr s-au plasat comenzile, altfel să-mi iau gândul de la ele. Am aflat că totul e ok, vor veni la începutul săptămânii viitoare. Mulțumesc, sărumâna, nu-i nicio grabă.

Ce voiam să zic, de fapt: ați comandat cumva un inhalator pentru astm? o inimă pentru un transplant? un aparat care să vă mențină în viață?

Dar poate ăsta sunt doar eu, cu gândirea mea de ardelean.

3 Comentarii
  1. Dragos23 Noiembrie 2017

    Eu am dat comanda vineri si apoi am plecat de acasa pentru doua saptamani. Mi-au venit coletele luni, apropo. Eu sunt tot plecat.

  2. Floricica din padure23 Noiembrie 2017

    Ce sa Zic ca eu lucrez in customer service si toata ziua primesc telefoane cu unde e coletul meu…

  3. Dan25 Noiembrie 2017

    “Tell Me, Do You Bleed?”

Păreri?