Familiile în care moare un părinte nu mai sunt familii?

Frumos, nu?

Mă rodeau de mult niște întrebări legate de cei mai la modă medievali, iar acest minunat răspuns mi-a dat ocazia să le scot din mine:

Oare câți dintre cei 3 milioane de rătăciți care au semnat pentru inițiativa aia retrogradă sunt familii monoparentale? Din 3 milioane ar trebui să fie câțiva, că doar n-au bătut doar la ușile familiilor “perfecte”. Cât de încuiat să fii să semnezi așa ceva, când e clar că în ochii ăstora ești o familie “defectă”?

Apropo de cele 3 milioane de semnături, dacă sunt pe bune. Știți de ce se tot bat cu biblia în piept cu numărul ăsta? Pentru că nimeni nu are timp și răbdare să le ia la puricat. Sunt convins că dacă le verifici la sânge le tai ăstora piuitul.

Ce ne facem cu situațiile în care el o bate crunt, ea divorțează, rămâne singură cu copilul și nu mai vrea să audă de bărbați? O omorâm cu pietre?

Ce ne facem cu situațiile în care ea moare, el rămâne cu copiii și nu vrea să se recăsătorească? Îl ardem pe rug?

Sigur, nu va răspunde nimeni la ele, pentru că trebuie să avem grijă doar de familia tradițională în care se practică sportul național violență domestică.

Sursă foto

Sursă featured image 

18 Comentarii
 1. Bubu21 Iunie 2017

  Dar familia aia in care ea are sub 15 ani si s-au casatorit cu dispensa, la presiunea familiilor, sa se pastreze ‘onoarea’. Aud?

 2. M.S.R.M.21 Iunie 2017

  Întâi, sunt mari șanse ca cele 3 milioane de semnături sa fie reale și pe bune. S-au strâns prin biserica și, dacă în intervalul ala nu au mers la biserica, în toată tara, 3 milioane de persoane cu drept de semnătura, atunci chiar ar trebui sa închidă și sa plece acasă (biserica). Dar cu siguranță că se pot verifica semnăturile. Apoi, asta cu sportul național violenta mi se pare exagerata. Nu e cazul sa se răspundă exagerările cu exagerări. Voi sunteți o familie tradițională, dar ma îndoiesc ca practicați sportul asta. La fel cum nu îl practica marea majoritate a familiilor, iar unele cazuri (rare și izolate, zic eu) nu sunt relevante. Totuși, în discuția aia de pe fb, mi se pare ca aia de la coaliție nu ar avea tupeul sa răspundă chiar asa. E chiar contul lor?

  • Dani22 Iunie 2017

   Maaaaaaaaaaaaaars ma de aici.

  • Zicu22 Iunie 2017

   Dragii de ei, de fapt sunt niște vajnici luptători pentru salvarea României și totul e o conspirație împotriva intențiilor lor nobile.

 3. Cristian22 Iunie 2017

  Coalitia pentru Familie (CpF) propune doar modificarea definitiei CASATORIEI (art. 48 (1) din constitutie), NU redefinirea familiei. Sunt 2 tipuri de familie: familii izvorate din casatorie, si familii izvorate din afara casatoriei. Aici intra celelalte tipuri, de exemplu o mama are un copil si nu a fost casatorita niciodata. Ea impreuna cu copilul reprezinta o familie, asta e clar. Si in plus in Constitutia Romaniei exista art. 26 care spune ca autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată, adica implicit si familiile care nu au la baza casatoria. Ganditi-va art. 26 e inainte de art. 48!
  Repet CpF NU redefineste familia. Proiectul CpF propune doar redefinirea CASATORIEI. Totusi sa nu le incurcam.
  Proiectul CpF a fost analizat de Curtea Constitutionala (studiati va rog decizia 580/2016) care l-a aprobat ca valid. Deci argumentele juridice sunt valide, este un proiect argumentat juridic, nu subiectiv. Si din moment ce a fost avizat de Curtea Constitutionala, este de interes national.

  • Zicu22 Iunie 2017

   Da, vor doar să ne arunce cu câteva sute de ani în urmă, să-i scuzăm, au intenții nobile.

  • Cristian22 Iunie 2017

   Sa ne uitam putin la masurile pro familie ale tarilor din vestul nostru: Ungaria si Polonia… nu cred ca le-au aruncat sute de ani in urma.
   In plus si ele au definit in Constitutie casatoria ca fiind intre un barbat si o femeie. Vi se par tari inapoiate?

  • Zicu22 Iunie 2017

   Ungaria e chiar un exemplu de urmat, Viktor Orban fiind un lider extrem de apreciat și respectat în Europa.

  • Cristian22 Iunie 2017

   Familie traditionala sau netraditionala, daca nu vom face copii, nu stiu cine ne va asigura pensia. Romania sta prost din punct de vedere demografic, si va sta si mai rau pe viitor in ritmul asta. Sa nu exageram cu multi copii ca oricum nu e vreme de crescut atatia. Si cine poate sa creasca asa multi 5-6, tot respectul, ca nu e munca usoara.

 4. Ady22 Iunie 2017

  Pe langa dilemele existentiale ridicate de articol, eu mai am una: toti barbatii care sustin balaria asta chiar au un venit suficient de mare incat sa intretina o nevasta si de la 5-6 copii in sus?
  Ca pt asta militeaza, familie traditionala: el munceste, ea sta la cratita, fututul se practica exclusiv in scop de procreere, fara nici un fel de mijloace contraceptive (nici macar cele “naturale”, de tip calendar, retragere, etc).

  • Bubu22 Iunie 2017

   Ai uitat ca familia traditionala avea copii multi din simplul motiv ca reprezentau forta de munca ieftina. Imaginea arata asa:
   femeia la cratita, un fel de ‘support’ pentru forta de munca. Copiii la munci agricole, inchiriati pe la ciobani, la cersit sau castigand um leut care cum poate. Si tatal traditional, la birt, ‘menegiuind’ echipa frate. Toti aducand multumiri oligofrenilor cu barba si sutana pentru binele pogorit asupra lor in urma ritualului voodoo saptamanal.

 5. Rares22 Iunie 2017

  Eu nu cred că are cineva din CpF ceva cu familiile monoparentale și cred că majoritatea acuzațiilor (dacă nu toate) ce i se aduc pe acest subiect sunt mincinoase și au scopul de a învrăjbi mai mult populația (strategii de Marxism). În fond, indiferent dacă CpF reușește să modifice definiția familiei sau nu, ea tot din două persoane va fi definită.. așa că nu va influența situatia lor cu nimic. Suntem învrăjbiți și manipulați de presă. Și sunt de acord că nu are rost să se promoveze familiile parentale ca model de urmat pentru că ele oricum se întâmplă și nu e nimic bun în asta. O altă chestiune ar fi ”de ce trebuie eu să-mi regăsesc familia mea într-un model?” oare am ajuns să folosim termeni din teoria gender fără ca ea să ne invadeze deja? Mai terminați de mâncat toate gogoșile…

  • Cristian22 Iunie 2017

   Rares, e important asta.
   Nu se redefineste ce e familia. Coalitia pentru Familie NU face asa ceva!
   Se redefineste CASATORIA. Vorbim de lucruri diferite, dar lumea trebuie sa fie informata.

 6. deea22 Iunie 2017

  Maaama, ce s-au activat traditionalistii astia! Oare au oameni care stau si monitorizeaza toate articolele care apar pe net despre minunata Coalitie, ca sa poata posta comentarii repede-repede?

 7. M.S.R.M.22 Iunie 2017

  :)) eu am impresia ca voi ăștia de mai sus ati crescut tocmai în asemenea “familii” (ghilimele intenționat). Asa-i @Bubu și toți ceilalți? Cat despre “activat”, de ce nu puteți accepta ca mai sunt persoane care gândesc diferit de voi? Adică chiar unii dintre cititorii blogului ăstuia au păreri diferite, din acest pdv, de autori sau de unii cititori? Nu am văzut pe nici unul dintre “vajnicii apărători” ai cpf sa vorbească cu “mars de aici” sau jignind în alt fel… Asta probabil ar trebui sa va pună pe gânduri pe voi, apărătorii “civilizației”.

  • deea22 Iunie 2017

   Daca apar dintr-o data 3-4 comentatori care nu au mai comentat pana acum pe un anumit blog, si se activeaza fix la un anumit, si singur, articol, permite-mi sa cred ca nu-i chiar o coincidenta….

  • Bubu22 Iunie 2017

   Am atins vreun punct nevralgic?

Păreri?