Viena – supradoză de șnițele și petreceri ale burlacilor dubioase

Ne-am întors din Viena de două săptămâni și, în timpul ăsta, ne-am tot gândit ce am putea să scriem despre un oraș pe care l-am vizitat a treia oară. Mai ales că e o destinație destul de “facilă”, vizitată de mulți români. Atât de mulți, încât ai impresia că ești pe străzile unui oraș din România, dacă orașele din România ar fi reușit în viață.

Apoi, ne-am dat seama că Viena e de fiecare dată alta și o poți vizita la nesfârșit fără să te plictisești. O fi atmosfera de fostă capitală de imperiu, o fi arhitectura, viața culturală, o fi vibe-ul special al orașului, o fi mâncarea, berile sau toate la un loc.

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Am ales și de data asta Airbnb și a fost ok. Noi încă nu ne-am ars cu Airbnb, cum vedem la mulți pe internet, și sperăm să nici nu o facem, că ne place prea mult. Ăsta e apartamentul și e o variantă bună (curat, spațios) pentru patru persoane, aproape de metrou și la o stație (sau două? în fine, aproape) de Stephanplatz.

Pentru noi, de data asta a fost EXTREM de “pă chill”. N-am alergat de nebuni de la un obiectiv la altul, nu ne-am făcut planuri care să pună presiune pe noi, nu ne-am stresat, cum o facem de obicei. A fost cel mai relaxat city break din ultimii ani, dar tot am făcut vreo 50 de kilometri pe jos în 4 zile. Nu ne putem abține :))

Ne-am pierdut pe străzi, ne-am oprit la terase cochete, am lăsat Viena să ne (re)cucerească. Și îi iese de fiecare dată. N-o să vă obosim cu jde obiective, că nu prea avem cu ce. Tura asta am reușit să ajungem la grădina zoologică (voiam neapărat să vedem panda, sunt doar două sau trei zoo în Europa care au) și la parcul de distracții Prater, care ne-au scăpat dățile trecute. De bifat, dacă încă nu le-ați. În rest, fiecare își face propriile planuri într-un oraș atât de ofertant.

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Planul nostru a fost să facem supradoză de șnițele și ne-a ieșit.

În nici una din vizitele anterioare nu am mâncat atâtea șnițele. Au fost zile în care am mâncat și la prânz, și la cină. Și a doua zi o luam de la capăt (mai mult partea masculină a blogului, ca să nu avem discuții). Cine a mâncat vreodată un șnițel vienez la mama lui știe despre ce e vorba. Cine nu, vă dorim din tot sufletul. Când vezi bucata aia de carne cât farfuria, când muști din pane-ul ăla impecabil și simți toate aromele, îți dorești să faci baie în șnițelele alea. Serios, o vană (cadă, pentru prietenii noștri din alte regiuni) plină de șnițele, care se reumple la nesfârșit, și suntem fericiți. Aici avem și o recomandare pentru voi: Purstner, un restaurant specific austriac extrem de cochet, unde am mâncat cel mai bun șnițel.

O postare distribuită de TVdece (@tvdece) pe

Am fost atât de preocupați cu mâncatul, încât efectiv nu avem o poză decentă cu un șnițel. Iar asta spune multe, într-o vreme în care tot ce mâncăm e pe internet.

Ce ne-a frapat de data asta a fost multitudinea de petreceri ale burlacilor și burlăcițelor pe care le-am văzut. Ne-a frapat, pentru că nu sunt ca la noi. Da, au tricouri la fel, dar aici ne despărțim. Spre deosebire de noi, care bem și mergem la streaptease, ăștia le dau provocări mirelui sau miresei: ba să se îmbrace ciudat, ba să facă rost de bani de la necunoscuți, ba să se dea pe nu știu ce în parcul de distracții. Am căutate pe net dacă există tradiții în acest sens, dar n-am găsit nimic. Deci, dacă știți ceva, spuneți-ne în comentarii, să nu murim proști.

Aveți mai jos un exemplu.

Uitându-ne la jocurile lor, ne-am întrebat oare ce le-a făcut alcoolul, de se tem atât de tare de el?

Vom reveni la Viena?

Există un singur răspuns acceptabil la o asemenea întrebare: EVIDENT!

10 Comentarii
 1. Nobu28 August 2018

  Eheeee, ce se mai schimba lumea… acum 15-20 de ani plecau romanii cu snitelul in punga in vacanta. Si cateva chiftele langa. Si cateva felii de paine, ca sa nu li se aplece.

  • Zicu28 August 2018

   La cum sunt șnițelele alea, și eu aș fi plecat cu ele în pungă, dar DIN vacanță.

 2. Stefan28 August 2018

  In parcul Prater este si muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds, trebuie sa-l vizitezi daca nu ai facut-o.

  • Zicu28 August 2018

   L-am văzut, dar am fost la cel din Amsterdam și cred că ne e suficient. Dar nu se știe niciodată când mai intrăm într-unul. Poate la bătrânețe, când vom uita cum a fost :))

 3. Costi28 August 2018

  Am fost in luna de miere in Viena, acum 8 ani.
  Țin minte că am râs de soție, și-a comandat paste, eu m-am înecat în șnițele și döner-uri.
  Aș da o tură și cu fetița.
  Apartamentul are parcare?
  Eu când vizitez un oraș incui mașina și nu mă ating de ea până plec, prefer transport in comun.(e de la bere )

  • Zicu28 August 2018

   Noi n-am fost cu mașina, deci n-aș ști să-ți zic. Dar poți întreba proprietara.

  • Sorina28 August 2018

   In cazul in care apartamentul nu are parcare te poti uita si la varianta de “Park and ride” cu 3,40 euro pe zi. Pe wien.info se gasesc informatii despre zonele unde se afla parcarile astea.

 4. Angi28 August 2018
 5. ioexist29 August 2018

  petrecere de burlaci la un olandez tinuta in jermania.
  ne-am adunat din vreo 3 zari in inima doicelandului si am avut asa:
  – costumatie viitor mire: baywatch – inclusiv colac
  -pedepse nenumarate: de cate ori spunea da sau nu sau poate trebuai sa bage 3 flotari: in parc, in mall, in buda, in tramvai, la restaurant nu conta
  – sa faca rost de diverse item-uri … ahm femeiesti
  – sa faca pe cheleneru
  -sa salveze de la inec o rata de prin baltile orasului
  -sa inoate intr-o balta
  -sa caute alte intruniri de burlacite si sa le combine cu burlacioii din echipa proprie
  -sa nu fie mai ebriatat ca anturajul
  -plus alte chestii spontane care trecea prin mintea alcoolizata a grupului

  Conditii:
  -viitoru mire nu avea nimic la el, nu portofel nu acte nu nimic
  -excuria a inceput legat la ochi si era imbracat in ceva dinozaur cu trei ciumpalaci langa el imbracati in printese (scena: ora 7 dimineata 4 sapiensi imbracati de carnaval in mijlocul unei armate de costume care mergeau la munci)

  – fu funny

 6. GEAMANA30 August 2018

  Eu am fost 2 zile in Viena si l-am vizitat pe modul maraton ( mers pe jos cat mai mult si vizitat cat mai multe obiective). Nu am mancat snitel, am mancat cel mai mult supermarchet si la restaurante mexicane / asiatice .

Păreri?