Food a la Cluj: fripturile se duc în Raiul CHOP

Nu ştiu cine a gândit business-ul CHOP (îi găsiți în centrul comercial Platinia, Calea Mănăștru 2-6), dar aş vrea, dacă ajunge acest post la el, să îl felicit din toate tastele! Nu doar că a gândit o afacere foarte mişto, dar nu a fost român scârţar, ca mulți patroni de restaurante, și a investit într-un cuptor de calitate, în training-ul angajaților și nici cu decorul nu mi-e rușine, deși am mai zis că nu e (cel mai) important, creând o atmosferă similară cu Raiul. Fripturilor.

De ce e CHOP atât de special? Datorită cuptorului Josper! Am înțeles că nu e singurul din Cluj, dar CHOP e singurul loc unde chiar este pus la treabă, deoarece e nevoie de un om care să stea toată ziua lângă el, să asigure o temperatură potrivită. Da, un angajat are job-ul de a păzi toată ziua cuptorul, de aia nu-l folosesc mulți, că e pretențios.

Datorită temperaturii ridicate de funcționare, ingredientul principal – cuptorul Josper îmbunătățește toate aromele preparatelor prin cei mai buni cărbuni, rezultând o textura unică și, nu în ultimul rând, suculență nemaiîntâlnită.

Am luat cu copy paste de pe pagina lor de facebook, pentru că nu puteam explica mai bine. Bine, în cuvintele mele de profană, s-ar traduce prin: DOAMNE-AJUTĂ SĂ FIU ATÂT BOGATĂ, SĂ AM CUPTORUL ĂSTA ACASĂ ŞI UN OM CARE SĂ SE OCUPE TOATĂ ZIUA DE EL!

Am luat prânzul acolo împreună cu Răzvan și încă doi prieteni. Sincer, mă aşteptam să fie bun, dar ne-a depăşit total aşteptările. Raportul preţ – calitate mi se pare foarte ok pentru tipurile de steak-uri de vită pe care le oferă. Am mâncat MULT mai ieftin ca la Adi Steak House, cunoscut ca templul vitei din Cluj, și poate mai bun.

Noi suntem un grup de foodies şi rar se întâmplă să fim toţi patru mega mulţumiţi, de obicei cel puțin unul dintre noi fiind expert şef-părelolog-bucătar şi are ceva de comentat. Nu şi de data asta, când mi s-a cerut în mod expres să menţionez în articol, printre altele, că sunt cele mai bune tacâmuri cu care au băgat hrană în orificiul bucal. Oamenii aveau nişte cuţite cu care tăiai carnea ca şi cum ar fi unt, nu eternele cuțite din restaurantele românești, de la care faci febră musculară. Atenția la detalii face diferența! No, dacă aşa au fost cuţitele, imaginaţi-vă mâncarea.

În primul rând, ca nişte oameni care știu să facă business și își doresc clienți fidelizați, ne-au oferit din partea casei câte un pahar de prosecco, să amuşinăm senzaţia de dolce far niente, băgat vită delicioasă la burtică.

Împreună cu prietena mea, ca două doamne, ne-am luat câte un BBQ Old Fashioned (24 lei), că doar ce era să şi bem sâmbătă la prânz? Minunăţia conţine Jack Daniel’s Single Barrel şi bacon prăjit. Dacă nu aţi încercat până acuma tărie cu bacon prăjit, e momentul! Deşi sigur aţi văzut-o pe buni că bea pălincă şi mâncă slană. No, fix aşa, numa’ că varianta domnească. Eu am râs și am zis “hahaha, sigur nu e tare”, apoi mi-au amorţit uşor mâinile şi eram pregătită să comand o vită, că de aia am şi mers. Băieţii şi-au luat câte un pahar cu vin şi am început să aruncăm comenzi în chelner. Care, btw, a fost și el de nota 10!

Din nou, doamnele au comandat ceva uşor, de vară: Ribe Eye din vită de Uruguay (34 lei/100 gr.), cu cartof copt la cuptor și ceapă caramelizată. Extra, un sos de hribi şi unul de ardei copţi. Când au venit cartofii (eu credeam că e unul în porţie, though luck diet, erau doi), am mâncat unul fără să-mi amintesc că vine şi carnea. Atât de bun a fost! Când a venit și vita pe piatră, sfârâind a ce e mai bun în viaţă, deja levitam de poftă. A fost minunată, efectiv n-am de ce să mă bag în discuții despre texturi, gusturi și altele. Gătită perfect, mi-nu-na-tă! Al dracului cuptor Josper, că cred că şi dacă pui nişte tenişi la prăjit, ies buni.

Răzvan, care ştiţi că e mai domnos, şi-a luat un Filet Mingnon (39 de lei/100 gr.), cu nişte cartofi cu chili şi un sos de ardei copt. Din nou, impecabil.

Prietenul nostru s-a avântat la nişte coaste de porc (39 de lei) cu legume coapte în acelaşi cuptor, pe care îl vom numi din acest moment CUPTORUL DIVINITĂŢII. Bineînţeles, legumele din acest cuptor nu seamănă cu nimic din ce aţi gustat până acum. Coastele au fost perfecte, puțină grăsime, 100% satisfacţie!

După care am mai băut niște vin și, cumva, nu știm cum, că abia am reușit să terminăm mâncarea, şi-au mai făcut loc pe masă şi o tartă de lămâie şi un mousse de ciocolată. Ne-a părut sincer rău că nu suntem crocodili, să mai mâncăm ceva.

Cred că e lesne de înţeles că ne-a plăcut foarte mult. E un loc special, care te face să te simţi confortabil, fără jena aia de local fancy, dacă ştiţi la ce mă refer. Nu e neapărat ieftin, dar la o aşa experienţă, merită fiecare bănuţ. Merităm, că de aia muncim, să mâncăm şi preparate delicioase!

Aştept să îmi scrieţi “mulţumesc!” după ce mergeţi la CHOP.

Cu plăcere! :)

1 Comentariu
  1. micu13 Mai 2017

    zi si preturi in total, ca suta grame e inselator :)

Păreri?