Ce învață bărbații din revistele pentru femei: cum să n-o ceri în căsătorie

Pentru că trăiesc în casă cu un event planner, mai apar, din când în când, chestii ca cea de mai jos.

Și mi-am zis “ce, io-s mai prost?”, ia să văd care sunt tendințele în materie de nunți. Și să mă uit la reclame, defect profesional de copywriter.

Și cum răsfoiam eu așa, îmi cad ochii pe minunăția de titlu “10 idei pentru cererea în căsătorie”. Nu pot rata așa ceva, zic, trebuie citit tot, cu sfințenie, să vedem de unde își trage sevele creativitatea românească în materie de pus șaiba pă dejet.

În primul rând, două greșeli de strategie:

– niciun bărbat, în afară de mine, nu citește astfel de reviste. Bărbații abia supraviețuiesc târgurilor de nunți și cineva crede că vor răsfoi o revistă despre nunți, ca să afle idei despre cererea în căsătorie? Ah, câtă naivitate…

– să spunem că, din întâmplare, citește un bărbat chestia asta și aplică una din idei. Ce va spune ea? “Deloc nu ești original, ai luat ideea din revistă!”

Practic, articolul ăsta nu ar trebui să existe, dar cineva a insistat să-și demonstreze inutilitatea. Vorba aia, degeaba ești inutil dacă nu deții centura neagră.

Dar să vedem ce învățăm din această fantastică înșiruire de cuvinte.

Sunteți gata?

Eu nu.

A se observa că încă de la început ni se spune că “orice femeie visează să fie cerută în căsătorie într-un mod original“, deci să ne așteptăm doar la originalitate. Altfel, ce rost ar avea acest articol?

Trebuie să recunoaștem că începe în forță. Mi-l și imaginez pe băiat cum se chinuie să conceapă o declarație de dragoste, să găsească o sticlă, s-o îngroape, iar a doua zi să uite unde a îngropat-o. Niciun bărbat întreg la cap nu s-ar supune, de bunăvoie, la astfel de chinuri. Sau să zicem că merge până la capăt, vă imaginați discuția?

“Dragă, hai să săpăm o groapă, să vedem ce găsim…”

Iar ea se va gândi: “Oare acesta este bărbatul alături de care vreau să-mi petrec tot restul vieții?”

Recunosc, nu m-aș fi gândit niciodată la cină romantică și petrecere surpriză. Orice nefericit care dă, din întâmplare, peste acest articol va exclama plin de entuziasm: “cineva să-i dea Pulitzerul autorului!” Sau, cine știe, poate mai sunt excentrici care apreciază genialitatea. Iar aia cu avionul e maximă: sigur vrei să fii ăla pe care îl vor privi toți pasagerii cu milă mascată în “awww…” pentru că ești dispus să te umilești pentru un “DA”. Plot twist: cum ar fi să-ți spună “NU!” în fața tuturor? Este că te-ai făcut de rahat și urmează cel mai awkward zbor din viața ta?

Iată-ne la jumătatea periplului nostru.

Eu vreau doar să știu cine e prin apropiere pe un acoperiș de hotel? În rest, orice femeie și-ar dori ca momentul la care visează de-o viață să fie imortalizat de un străin. Și dacă străinul, pătruns de emoția momentului, face cea mai proastă poză din lume? Este că s-a dus magia? Ca să nu mai spun ce amuzant ar fi ca străinul să fugă cu telefonul/aparatul într-un astfel de moment. Deosebit, o amintire pe care o veți purta în suflet toată viața.

Șah-mat, ateilor! Hai că aia cu literele uriașe mai e cumva, dar vă rog să-mi spuneți ce femeie e super încântată că inconștientul a mâzgălit pereții din casă. Vă conjur! Sau găsește un perete random și o târăște pe biata femeie până acolo? Nu e un pic de instigare la vandalism? Doar întreb.

“Wow, ce coincidență! Fix în cofetăria în care suntem există un tort prin care te cer în căsătorie!”

“Awww… așa ai vrut tu să scrii? “Vrei s-ă fi soția mea?”

Aia cu producătorul e simpatică, se știe că e foarte ușor să rezolvi astfel de chestii și toată lumea e super deschisă. Iar dacă nu ești în stare să mergi până la capăt și trebuie s-o ceară altul în locul tău, amice, poate un tort agramat e mai indicat.

Ideea 9 e aur curat! Vă imaginați scena? Îl vedeți cum se chinuie să-i pună inelul pe deget? Îi simțiți teama cu care o trezește pe nebună? Că sigur e rea de somn, majoritatea femeilor sunt. O auziți cum coboară toți sinfții asupra lui, ca imediat să se umezească de emoție? Ce mai, nu știu femeie care să nu-și dorească așa ceva!

Iar punctul zece e diabet curat.

Și iată cum revistele pentru femei distrug creativitatea și lansează bărbații într-o cursă inutilă a cererilor în căsătorie.

Băieți, nu vă agitați atât. De obicei, lucrurile simple funcționează cel mai bine. Pentru ea e important inelul, nu contează cum îl dați.

1 Comentariu
  1. m14 Februarie 2018

    – A tu, te-nsori cu mine, au ba?
    – Ba!
    – No!

Păreri?