Cel mai tare job din lume!

E cel de meteorolog, cu extensia prezentator meteo la TV.

Ziceţi şi voi, în care altă meserie poţi să dai zi de zi cu rahat în ventilator, cu mucii în fasole, ce mai, s-o dai de gard în cel mai crunt mod posibil şi să nu fi dat afară? În nici una! Sunt cei mai privilegiaţi angajaţi din lume, lega-i-aş de calorifer!

“Ne aşteaptă cea mai grea iarnă din ultimii 125 de ani”. După câteva zile şi o căldură anormală pentru luna noiembrie, schimbă placa: “Va fi o iarnă blândă, dar cu fenomene meteo extreme spontane.” Aia da! Păi, mă, io dacă fac o greşeală asemănătoare la job, am zburat fără discuţii, şi sunt convins că şi voi. Nimeni nu ţine oameni incompetenţi, care nu sunt în stare să-şi facă profesionist meseria. Ei nu, ei sunt un fel de oameni care fac rubrica de horoscop cu fenomene meteo şi pot să ne zică nouă, muritorilor, ce vrea cartea lor de muncă. Ştiu foarte bine că nu li se va întâmpla nimic.

“Azi va ploua torenţial, fiţi siguri că veţi avea o umbrelă la voi”. Afară e un soare dogoritor. Să nu-ţi deschid în cur umbrela pe care am cărat-o degeaba? Poate şi o ghicitoare în palmă avea o părere mai apropiată de adevăr. Sigur, noi nu credem în ghicitul în palmă, da’ ascultăm cu sfinţenie de ghicitorii în cer.

Ştiu, e vorba de prognoze meteo, da’ mi-i până peste cap de ei!

5 Comentarii
 1. marius11 Noiembrie 2010

  nici prognoza pe 3 zile n-o nimeresc, daramite cea pe 3 luni?

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Florica si Zicu, Dragos Mone. Dragos Mone said: vanzator de vata pe bat? RT @tvdece: Cel mai tare job din lume! http://bit.ly/d97ebu […]

 3. cerbulvechi12 Noiembrie 2010

  Cand sansele de a prezice ploaie vs soare sunt sub 50 % (in cazul prognozelor meteo) atunci da, aruncatul monezii in sus sau apelul la horoscop e mult mai eficient. Rubrica horoscopul meteo: sagetator – s-ar putea sa ploua, berbec – astazi veti avea parte de soare, varsator – pentru voi, o nopate buna!

 4. cristina12 Noiembrie 2010

  Mda, se ascund dupa faza ca “prognoza e corecta doar ptr maxim 3 zile”… si pe cnn d c apare pe 2 sapt si chiar e bine? :))

 5. vlad12 Noiembrie 2010

  ba e ca bancu ala, citez :) :
  “intr-un trib de indieni vin flacaii la shafu al mare si il intreaba:
  – sefu, o sa fie o iarna grea?
  – nu stiu, copiii mei, dar totusi pt orice eventualitate apucati-va sa strangeti lemne sa fim pregatiti…
  se apuca astia sa stranga…la care sefu ia celularu, suna la INMH-ul din tara aia :) si intreaba:
  – ba o sa fie o iarna grea?
  – da ma, destul de grea…
  dupa o vreme vin iarasi flacaii de indieni la guru si intreaba:
  – sefu, o sa fie o iarna grea?
  – da ma, foarte grea, apucati-va si strangeti mai multe lemne…
  iarasi se apuca astia sa stranga ca inecatii…sefu iar suna la INMH:
  – ba, chiar o sa fie o iarna grea?
  – da ma, n-auzi, foarte grea…
  dupa o vreme, satui sa tot stranga lemne, vin iarasi flacaii la sef…
  – sefu, pe bune acuma, am strans lemne de numa numa, chiar asa grea o sa fie iarna asta
  – ba pulifricilor, cand va zic io ca o sa fie grea, tre sa ascultati de mine…ia gura mica si la treaba ca tre sa strangeti mult mai multe lemne…
  astia inghit in sec si se apuca sa stranga mai departe…la care sefu mai suna o data la meteorologi…
  – ba da cam cat de grea o sa fie iarna asta?
  – cea mai grea de un secol…
  – pai si stiti asta sigur?
  – amu nu ii hapt sigur, da ce stim sigur e ca s-au apucat indienii sa stranga lemne ca inecatii, iar astia stiu ei ce stiu…

 6. […] a venit de la Alle şi merge la TvDeCE, Alex Negrea, Inozza, Maldita şi Sophy. (scuze pentru trackbackuri, da’ voiam sa va dau […]

 7. dojo14 Noiembrie 2010

  Prognoza se ia de la INMH, nu din stele. Unii, daca is mai destepti, o iau de pe net de la accuweather sau cum soarele meu se cheama situl. Deci prezentatoarea nu are nicio treaba cu greselile in cauza ;)

Păreri?