Cel mai simplu mod de a face curățenie

Știu că nimănui nu-i place să facă curățenie. Sau, mă rog, sunt puțini oameni pasionați de așa ceva. Chiar, or exista oameni pasionați de curățenie? Nu obsedați, PASIONAȚI. Și mai sunt și cei care au o tanti care le face curat, dar ei nu intră în discuție. Vorbim aici de oameni simpli, împinși de societate să pună mâna pe mop.

Știți cum e, curățenie sâmbătă dimineața nu mai face nimeni, pentru că am rămas cu sechele de când eram mici și ne puneau mamele să ștergem praful și să aranjăm firele de la capătul covorului persan. Curățenie se face când:

a. Bulgării de praf se rostogolesc ca în vestul sălbatic

b. Avem musafiri

c. Vin părinții în vizită

d. Înainte să vină tanti care face curățenie (v-am prins, nebunilor!)

Așadar, în oricare din situațiile de mai sus, orice om normal se pune cu mâinile în șold și își zice că aia e, trebuie să facă curat. Dar parcă nu îți vine. Că nimeni nu se uită la un serial și izbucnește din senin: “gata, pun pe pauză și așa frec faianța aia de o ia mama dracului!” Nimeni pe sfânta lume nu renunță, de bunăvoie și nesilit de nimeni, la scrollat inutil pe facebook de pe  telefon și își dă picioare în fund să ajungă la aspirator. Nimeni nu refuză o ieșire la bere că are de spălat geamuri. NIMENI!

Și atunci, dragii mei, curățenia se amână, însă amânatul ăsta e cu două tăișuri, mai ales când situațiile de mai sus îți bat la ușă.

“Ce se poate face, totuși?”, mă veți întreba. Și aici intervine marea artă, secretul neștiut de muritori, pe care eu, din bunătatea mea, îl împărtășesc cu voi.

Puneți-vă foarte multe task-uri într-o zi liberă (ca să nu ziceți “vai, nu putem, că suntem la muncă!”). Telefoane, mailuri, rapoarte, fișiere de trimis, CÂT mai multe chestii posibile. Stabiliți în ziua aia și o întâlnire cu un om pe care nu-l agreați în mod deosebit sau chiar planificați o vizită la socri. Sau, dacă chiar sunteți masochiști, propuneți-vă ca în ziua aia să dați și un telefon de control TUTUROR rudelor.

Apoi, amânați TOT și faceți curățenie.

În dimineața aia, când veți lua mopul în mână, gândindu-vă câte lucruri aveați de rezolvat, dar ați ales să faceți curățenie, să vă gândiți la mine :))

Cu plăcere!

2 Comentarii
  1. cotos31 Mai 2018

    Eu fac în fiecare sâmbătă. Dacă ratez sâmbăta, o aștept pe următoarea. I know, i am so 80s.

  2. Constantin31 Mai 2018

    “Vin părinții în vizită” si SOCRII, Florica, din pacate vin si aia in vizita! Rar, (din fericire, vin tocmai din celalalt capat al Europei..) dar vin totusi…Si atunci sa vezi belea pe capul tau de est-european mic si amarat (“aoleo, sa nu ma fac de ras in fata civilizatilor astia…ca la varul Gigel si matusa Marioara ai vazut si tu cat de “curat” este si nu iti faci probleme ca o sa maraie ceva, cel mult un mic “misto”, pe care poti sa il parezi lejer). Deja imi fac probleme, ca mutat in Italia o sa fiun mai aproape de socrii si or sa vina aia din Spania mai des….

Păreri?