Cel mai lung drum cu mașina de până acum

NEGAREA

– Asta e maşina, o să vă placă, îmi zice doamna Csilla, de la Renault Cluj.

Mă uit la ea, o denumesc instant Fram şi decid că TVdecemobilul e mult mai tare. Că-i a mea. Mai mult îmi place de Csilla, care mi se pare o doamnă puternică într-un dealership auto.

– Tu, aşa fain merge, îi ca o bijuterie, îmi zice Tomata.

Mă urc în maşină şi mă trec transpiraţiile.

– POFTIM??? Cutie automată? Io-s şofer! Îmi place să schimb vitezele, să simt maşina!

Dumnezeu nu a făcut maşinile aşa! Le-a făcut cu ambreiaj! Ambreiajul îmi oferă momentul ăla când sunt eu cu maşina, când mă gândesc, în secundele în care îl apăs, unde naiba mergem noi, ca oameni şi maşini. E momentul ăla când pun telefonul pe speaker sau deschid geamul. E legătura cea mai profundă cu maşina! Fram e stricat, cineva a uitat să-i pună ambreiaj şi gata, discuţie încheiată! Nu mă descurc, frâna e prea sensibilă şi mă pune în cap. E inuman ce mi se întâmplă!

RESEMNAREA

După ce am fugit la o terasă cu Tomata, să vedem finala pe aparate la gimnastică, am rămas singură cu maşina. Am început să mă obișnuiesc cu ea și mi-am dat seama că oricine poate să o conducă. Iar senzația că lumea se uită după tine pe stradă e aia pe care cred că o au oamenii bogaţi cu mașini tari. Pe măsură ce ne împrieteneam, am realizat că e faină şi spaţioasă. Şi dacă tot o am, ar fi bine să profit de momentele astea, așa că “i-am dat în gură”, cum îi place lui Zicu să spună. Dacă ar avea cutie manuală, ar fi brici! Oare cât costă?

ACCEPTAREA

Zilele trecute, am fost la doamna Csilla, la o cafea. Mi-am clătit ochii pe acolo, m-am urcat într-un Twingo. Fără să-mi dau seama, am cerut o ofertă de preţ pentru Renault Megane Olympic :))

Doamne, că frumoasă mai e maşina asta! Recunosc, îmi place mult!

DRUMUL

Am pornit la cel mai lung drum cu mașina de până acum. Dar Fram m-a sprijinit în această aventură. Scaunele sunt atât de comode, încât nu am simţit deloc, dar deloc drumul până la Iaşi (TVdecemobilul îmi dă dureri de spate), vizibilitatea în față e foarte bună, însă mi-ar fi plăcut ca luneta să fie puţin mai mare.

Mă aşteptam să fie mai sprintenă la pornirea de pe loc, să zboare, dacă se poate :) Apoi, mi s-a părut puţin cam leneşă la depăşiri, dar îmi place că se ţine foarte bine pe şosea, mai ales în curbe, ceea ce e foarte important. Portbagajul e spațios, iar echipată cu jantele alea e de vis! E o maşină excelentă pentru oraş şi extrem de comodă la drum lung. Nu am avut emoţii deloc, deşi am fost cam aprigă, că Zicu îmi tot spunea “să-i dau în gură”. M-am gândit că nu poate fi un poliţist chiar aşa insensibil, încât să oprească Spiritul Olimpic. Și, spre norocul meu, nu a fost. Cât despre cutia automată… Oare ce caută ambreiajul în viețile noastre de șoferi? :)) Îmi va fi greu să mă reobișnuiesc cu a mea. E o mașină sexy, ăsta e cuvântul care o descrie cel mai bine.

Ce mai, când i-am predat-o la Sorin, chiar mi-a părut rău și mă gândesc și acum la ea :(

Un drive test mai profesionist puteţi citi la Vali, eu v-am povestit, cum am știut, experienţa personală cu Fram, maşină pe care sper sincer să mai am ocazia să o conduc :)

Mai mult poze găsiți aici.

Dacă pentru mine Ştafeta Națională s-a încheiat, Renault continuă să-i caute pe cei 100 de ambasadori ai valorilor olimpice, cei 100 de oameni obişnuiţi, care se ghidează în viaţă după excelenţă, profesionalism şi fair play și care câștigă o invitaţie la Gala de Premiere a Olimpicilor Medaliați la Jocurile Olimpice şi, prin tragere la sorți, un city break la Londra. Mai multe detalii, aici.

7 Comentarii
 1. Raluca Moisi11 August 2012

  Si mie mi se pare ca masina automata iti reduce din placerea de a fi sofer, de a te conecta cu sosea prin intermediul „bolidului” tau. Oara asa o sa mi se schimbe si mie parerea dupa ce conduc una? Ca pana acum m-am ferit ca dracul de tamaie :D

 2. florica11 August 2012

  @Raluca Moisi: Dupa experienta asta, am decis sa nu mai zic “niciodata” cand vine vorba de masini. E cu totul alta mancare de peste, merita sa incerci :)

 3. daniel rus12 August 2012

  urmatorul drum lung trebuie sa fie la Viena :)

 4. florica12 August 2012

  @Daniel: Sau macar Budapesta:)

 5. Lucian13 August 2012

  Ati realizat ca sunteti pe pagina de posturi cu numarul 200? Tocmai am aflat asta cand am vrut sa vad ce scriati la inceputuri :D Fain numar, hai si al x10!

 6. […] că am mers pentru prima dată singuri în partea aia a țării, pe drum spre Iași, am mai întrebat încotro s-o luăm, că nu-i vreo rușine, după cum susțin unii șoferi. Am […]

 7. zicu13 August 2012

  @Lucian: N-am observat, multumim!

 8. Catzaua13 August 2012

  in lumina iernilor de-acasa, n-as da cutia manuala pe nimic in lume. :)

 9. […] rămâne pe mâini bune, cheile mi-au fost predate cu mare greu şi cu părere de rău de către TVDeCe la Iaşi (link TVdece). Şi ca să-i asigur că rămân pe mâini bune, am mers împreună până […]

 10. […] aici poze cu predarea ștafetei întrei cei cinci bloggeri (Tomata, Vali, TVdeces, Sorin și autorul acestui articol […]

Păreri?