Cea mai mare teamă a omului modern

Nu e să rămână fără baterie la telefon. Sau la orice trebuie încărcat. Adică TOTUL.

Nici să nu găsească wi-fi. În afară de domiciliu, ce nevoie ai de wi-fi în România, unde un cerșetor are un smartphone mai tare decât al tău și net cât să facă streaming live de la locul de muncă?

Ați putea crede că omul modern e terifiat de faptul că mâncarea nu arată suficient de bine pentru instagram.

Sau că râd prietenii de el pentru că nu are smartwatch.

Sau că nu are multe like-uri la pozele din concediu.

Dar nu. E mult mai simplu de atât.

Cea mai mare temere a omului modern e să nu meargă liftul. Și nu mă refer la vârstnici, că e nasol să ai 70 de ani și să trebuiască să urci până la 10 pe scări, ci la oameni în putere. Nimic nu se compară cu dezolarea de pe fața unui om de 25-30 de ani când află că trebuie să urce pe jos, ca sălbaticii, chiar și până la etajul trei, dacă vă vine să credeți.

Am văzut cum se scurge viața din niște adolescenți când au aflat că trebuie să urce pe scări până unde rahat aveau de urcat. Că nu mă interesează dacă voiau să ajungă la 5 sau la 10, urcă, în plm, că de aia ți-o dat Dumnezo picioare! E ca și cum ar fi aflat că suferă de o boală incurabilă: “cum, trebuie să urcăm? like cu picioarele? pe scări? ce-i cu lumea asta?”

Am văzut oameni în toată firea pentru care un urcat până la etajul doi, pe scări, părea ca o condamnare la tortură.

Am văzut oameni la 30-40 de ani care au făcut scandal că nu merge liftul. Și au preferat să aștepte la parter, da de se repară.

Am văzut tot felul de oameni, terifiați de perspectiva de a-și folosi picioarele și la altceva decât mers pe plan drept.

Asta e, asta-i țara în care trăim ©

4 Comentarii
 1. TmBlog7 Noiembrie 2017

  De-asta nu avem noi biciclete ca-n Norvegia…:(

 2. Ady7 Noiembrie 2017

  Când am niște tocuri de mi-aș da pantofii jos din picioare (sau când vin cu 7 plase și un rucsac de la supermarket), liftul e cea mai mișto invenție ever (după mașina de spălat automată, aragaz și aspirator).
  Și mai sunt unele scări construite atââât de prost de-ți simți genunchii scârțâind ca șinele abandonate după doar juma’ de etaj.
  37 primăveri, raportez. :)

 3. Vlad9 Noiembrie 2017

  Bucuresti, cladire de birouri, modesta, 7 etaje. Se urca de la 3 la 5… ok… de la 1 la 2… ok, poate si asta inteleg… dar cand se coboara cu liftul de la 2 la 1, imi vine sa ii (le) strang de gat! Nu, nu au bagaje, carje sau pantofi cu toc de 12. Eu folosesc liftul de la -1 la 7 si in mod frecvent pana sus facem 5-6 opriri.

  • Ady10 Noiembrie 2017

   Eu sunt aia care urca cu liftul de la parter la 1 pt că tocuri (nu-s mari, doar tâmpite. Și nu știu cum se face dar unii pantofi/ghete par foarte comozi si purtabili când îi încerci în magazin, dar se dovedesc adevărate obiecte de tortură) și scări prost construite/proiectate. Abia aștept să vină adevărul frig să trec la bocanci.

Păreri?