Ce se aşteaptă de la noi?

Suntem generaţia care a crescut cu Legendele Olimpului, Jules Verne şi Cireşarii, iar acum citim cărţi pe iPad. Suntem generaţia care şi-a rupt degetele în discul telefonului fix, iar acum ne updatăm statusurile de pe smartphoneuri. Suntem generaţia care a stat la coadă la pâine, iar acum facem cumpărături online. Suntem încă tineri. Şi ni se spune că suntem viitorul, ca oricărei generaţii tinere.

Suntem o generaţie hibrid, născută în ultimii ani de comunism, dar care îşi trage sevele din cuceririle capitalismului. Avem reminiscenţe ale trecutului, moştenire de la ai noştri, dar suntem perfect adaptaţi la lumea în care trăim. Ne bucurăm de libertate şi îi respectăm pe cei care au murit ca să ne-o ofere. Suntem ăia care ne-am luat BAC-ul cu note mari, cei care iau viaţa la trântă. Pentru că ne place să muncim. Da, nu strâmbaţi din nas! Toţi cei pe care îi ştiu din generaţia mea au ajuns unde sunt acum prin multă muncă. Suntem încă tineri. Şi mai avem mult de muncit ca să ajungem acolo, sus. Pentru că suntem ambiţioşi. Suntem cei care facem carieră în multinaţionale şi antreprenoriat.

Suntem designerii viitorului, suntem priviţi cu speranţă. Ce se aşteaptă de la noi?

Să schimbăm lumea? O schimbăm în fiecare zi, de fiecare dată când refuzăm să fim mediocri.

Să fim diferiţi? Îmi place să cred că vom face diferenţa.

Să fim mai buni? Încercăm, da’ nu ne iese tot timpul. Nu suntem dumnezei.

Să luăm atitudine? Avem mijloace de exprimare şi ştim să le folosim.

Să nu fim nişte rataţi? Nu suntem.

Peste câţiva zeci de ani, vom sta într-un balansoar şi vom trage linie. De abia atunci ne veţi putea judeca.

8 Comentarii
 1. katairobi18 Ianuarie 2012

  respect

 2. Bogdan18 Ianuarie 2012

  Mult prea adevărat tot ce ai zis!

 3. Kriogen18 Ianuarie 2012

  Foarte bine spus :)

 4. Prasnelius18 Ianuarie 2012

  Am si eu trei copii(fete)poate un pic mai mari ca voi ,care au reusit in viata ;dar pentru asta au muncit din greu.Toate sunt “titrate”si au reusit in viata prin munca! Prin multa munca!!!SE ASTEAPTA DE LA VOI : SA VA INVATATI COPII CA IN VIATA NU SE POATE REALIZA NIMIC FARA “MUNCA”! Munca lor este sa invete si sa urmeze ceace parintii lor au facut cu multe sacrificii si privatiuni! Cand ma” uit”pe sticla si vad tinerii care “vocalizeaza”si vandalizeaza prin “piete”ma gandesc oare ce i-au invatat parinti lor si dascalii lor? Cred ca: asa cum e sacul asa e si peticul! “Parerea”mea este sa munciti si sa va cresteti COPII asa cum a-ti fost educati si voi! SUCCES!!!

 5. raluxa18 Ianuarie 2012

  un articol la care am dat like inainte sa termin de citit.

 6. zicu18 Ianuarie 2012

  @raluxa: Multumesc :)

 7. Oana.18 Ianuarie 2012

  Aaaah cat de bun e articolul asta :)

 8. […] deja trecuti printr-un altfel de sistem, odata, demult , intr-un inceput de viata construit pe un alt set de valori. De cei ce ar fi preferat un razboi al ideilor razboiului declarat bunurilor publice. De cei […]

 9. Serban Stanescu21 Ianuarie 2012

  Îmi aduc aminte că în liceu, eram “spaima liceului”. Indiferent în ce an am fost, eram cei mai răi, indolenţi, etc. x B tehnologi, erau nuşte jegoşi. Din cei 38 de jegoşi care au terminat 4B thenologi la Costin D Neniţescu în 1978, cu excepţia celor trecuţi pe lista drepţilor, cred că sunt vreo 1 sau 2 fără facultate. DUPĂ liceu, mi s-a spus “Eeeeeheeee… Cine ştie dacă o să mai avem vreodată elevi ca voi în liceul acesta!”. Eu, m-am angajat la 16 ani prima oară. Chimie, la fosta UMB; 3 schimburi, toxicitate, muncă brută, cu cârca şi cu lopata. Aşa am învăţat CUM SE CÂŞTIGĂ BANUL MEU. Şi am căpătat o altă imagine asupra a ce înseamnă chirie, întreţinere, o carte, un album de artă, etc.

Păreri?