Ce să nu faci cu o trotinetă

Când eram în clasa a noua, la modă erau gecile scurte, cu vedere la spate. Degeaba a încercat mama să-mi explice că o să sufăr mai târziu de dureri de spate. Tinereţea e sinonimă cu invincibilitatea. Te pui cu nebuna care voia să fie fashion? Nu te pui. Ce nebună are azi probleme cu spatele? Euuu!

Sunt lucruri pe care, din păcate, nu le mai pot schimba, însă pot să lucrez la tot ce ţine de prezent și viitor. Adică să încerc să renunţ la excese de orice fel şi să am mai multă grijă de mine. Să beau apă, să fac mişcare, să mă duc la medic, la controale regulate, să nu amân nimic din ce corpul îmi transmite.

Degeaba, însă, le faci pe toate astea, dacă suferi, la fel ca mine, de o boală gravă: stresul. Pe lângă asta, am foarte multe cunoştinţe care lucrează până la epuizare, care nu au sâmbete şi duminici şi răspund la telefonul de job şi de pe plajă, din concediu. Aste e o altă boală gravă: workaholismul. Iar dacă le combini…

De obicei, blogul acesta încearcă să vă binedispună. De data asta, e un subiect serios, pentru că avem doar o singură inimă şi trebuie să o protejăm. Nu eşti de folos nici familiei, nici copiilor dacă tragi ca măgarul și nu ai grijă în primul rând de tine. Şi jobul ăla bun pentru care lucrezi atât o să dispară, dacă nu eşti sănătos. Excesul de muncă dăunează grav sănătății.

Astfel, mă bucur de fiecare dată când văd un brand că are campanii precum cei de Becel, care au declarat septembrie luna inimii. Vali o să vă povestească despre ce ştie el mai bine, sănătate, iar Cristi o să vă povestească despre nutriţie (pregăteşte o chestie foarte mişto în acest sens). Eu nu o să vă mai povestesc multe despre excese, pentru că ştiu sigur că sunteţi aşi la teorie. Ştiţi foarte bine ce nu trebuie să faceţi ca să aveţi o inimă sănătoasă. Vreau doar să vă conving să faceţi primul pas pentru a vă asigura că sunteţi ok: mergeţi la un test de colesterol gratuit! Ajutaţi-vă inima să vă ducă acolo unde vreţi să ajungeţi!

Până una-alta, îmi fac un ceai cu miere şi mă pregătesc să jurizez articolele voastre şi să ofer unul dintre cele mai mişto premii pe care am avut ocazia să le dau vreodată: o trotinetă pentru adulţi! Deci, spor la scris și la înscris în concurs!

PS: Nu, nu e ok să mergem cu trotineta la fast food, ca să ajungem mai repede :)

fastfood_no

Foto original via

2 Comentarii
  1. Adelina23 Septembrie 2013

    O firma care produce margarina vorbeste despre sanatate, mi se pare un non-sens :))

  2. florica23 Septembrie 2013

    @Adelina: Mie mi se pare ok ca fac ceva, spre deosebire de altii. Jos palaria pentru brandurile care nu doar stau sa incaseze :)

  3. […] :) Valentin Bosioc vajuriza postările despre importanţa mişcării pentru sănătatea inimii, iar Alina tvdece.ro va juriza postările voastre legate de renunţarea la […]

Păreri?