Cât de uşor se pot adapta oamenii

Sâmbăta asta, am fost la Nyírbátor (localitate al cărei nume îmi aduce aminte de Fefeleaga), în Ungaria. Pentru cei care n-au ajuns pe acolo, e un orăşel mic, cu un complex de piscine cu apă termală, dar şi piscine olimpice, unde şezlongurile sunt gratis, unde e frumos şi civilizat şi mai vrem să mergem. Că aşa-s ungurii, chiar dacă n-au o ţară aşa frumoasă ca a noastră, scot turismul şi din piatră seacă. Tot acolo, am mâncat cel mai bun langoş. Din lume! Avea toată smântâna şi tot caşul. Din lume!

Când am ajuns, nu era multă lume, aşa că ne-am putut bălăci în voie. Apoi, dat fiind faptul că Nyírbátor e foarte apropae de graniţă, la ora 11:00, puhoiul de sătmăreni şi băimăreni a umplut ştrandul. Nu puteai respira un pic de aer maghiar de ei! La piscină se vorbea româneşte, la vestiare românii se mirau în româneşte de cât de curat şi frumos e totul, la standul de sucuri şi beri, toţi ne îngrămădeam să ne luăm cola cherry (nu înţeleg de ce nu-l bagă şi la noi), ca nişte români ce suntem. Numai eu cu tata ce ne mai distram în maghiară. Bine, tata chiar se pricepe, eu doar mă chinui până mă albăstresc la faţă şi arăt cu degetul ce vreau.

Şi cum stăteam noi aşa în piscină, meditând la circuitul langoşului în natură…

– Tu, îi plin de români aici!

– Da, plin ochi!

– Nu mai avem loc de ei nici în Ungaria!

– Mda…

– Să îi ia naiba de români, că nu pot înota de ei!

– Da, aşa-i… Pardon, igen am vrut să zic! IGEN!

13 Comentarii
 1. Nebunia16 August 2011

  Am mancat un langos foarte bun si in Prater, Viena :) pe cuvant de nu te unge pe suflet :) Totusi, e mancare ungureasca si cine altcineva sa o gateasca mai bine decat ungurii :D

 2. Cosmin16 August 2011

  Indiferent de distanta, atitudinea asta da clasa romanului plecat la plimbare, prin Europa.
  “Hmmm… Iar romani? Ca doar de aia am venit aici, sa fiu eu singurul”

 3. florica16 August 2011

  @Cosmin: Noi suntem ca si chinezii, peste tot :) Iti dai seama ca era o gluma, chiar nu ne deranja nici daca erau pakistanezi acolo :)

 4. Cosmin16 August 2011

  :) Stiu ca era o gluma!!! Nici eu nu am nicio problema cu asta. Dar sunt convins ca exista oameni capabili sa poarte un dialog de acest tip! Iar convingerea mea vine din simplul fapt ca eu l-am auzit.
  Nu despre voi am scris in primul comment. Ci despre cei pe care i-ati ironizat.

 5. florica16 August 2011

  @Cosmin: Da stiu perfect ce ai vrut sa spui:) Uite de exemplu, pe mine m-a mirat in schimb cum romanii pot fi civilizati in Ungaria, dar la noi. Nimeni nu a aruncat pe jos resturi, chistoace, nimeni nu a vorbit vulgar.

 6. raluxa16 August 2011

  Cola Cherry gasesti in Auchan :P

 7. florica16 August 2011

  @raluxa: Binecuvantat fie acest comentariu! :D:D:D

 8. Adrian Deac16 August 2011

  Ar fi bine ca d-na Nuti de la Bucuresti sa primeasca macar un numar de la fiecare roman cu scula de fiecare data cand mere la unguri sa se spele la cojones. Poate ca dupa vreo 2-3 mii de numere si-ar lua munca in serios. Sau poate ca asa ii place… nu m-ar mira foarte tare. Curva tot curva ramane si la a zece reincarnare… Binecuvantat fie Parazitu!

 9. Andreea16 August 2011

  Ooo daaaa! Si io is innebunita dupa Cola Cherry (desi stiu ca e la fel de nesanatos ca orice Cola) si ungurii nu inteleg de ce imi cumpar tot timpu :)) “Doar e la fel ca oricare!”

 10. Oana16 August 2011

  Ungurii astia n-au Cola Vanilla, pe mine asta ma supara. Am luat toate benzinariile din Cenad pana-n Budapesta la rand + alte magazine.
  Daca mai exista undeva uitat in Romania, ma ofer eu sa-l cumpar :D.

 11. Andrei16 August 2011

  De ani intregi nu am mai gasit Cola Vanilla nici la noi, nici in Austria. Ungurii nici nu stiu sa fi avut vreodata.

  V-as scrie mai multe, dar trebuie sa fug in Auchan… :D

 12. haolica17 August 2011

  antiromanilor ce suntei. huo!

  @oana: cola vanilla is dead and barried. get over it :)

 13. Cosmin17 August 2011

  Dupa ultimele comentarii, astept postul dedicat cola cherry sau cola vanilla! :)

Păreri?