Cât de repede e prea repede?!

Relaţiile dintre oameni sunt foarte complicate. Atât de complicate, că uneori găseşti pe facebook persoane de care ştii sigur că sunt căsătorite, dar apar ca fiind “single”. Când o relaţie nu mai merge, oamenii se despart, ce-or face? N-or sta legaţi doar de dragul de a sta legaţi. Dar cum trebuie să procedezi, din punct de vedere moral, dacă relaţia e întreruptă din alte cauze?

Ea şi el sunt căsătoriţi de peste 20 de ani, au copii la casele lor. Ea moare, iar el îşi găseşte o concubină. La trei luni după ce EA, iubirea vieţii lui, mama copiilor, sprijinul lui de-o viaţă a dat ortul popii. Practic, încă nici nu s-a răcit locul ei din pat. Poate totuşi e un pic prea devreme. El e om bătrân, concubina la fel. Nici măcar nu şi-a luat un model mai upgradat, de 2000, cu silicoane, buze pompate, cur, alea, să ştie moşu’ o treabă. Nu! Şi-a luat una la fel de bătrână, pe care noi toţi trebuie să o suportăm şi să ne prefacem, după caz, că asta e noua noastră verişoară, cumnată, mătuşa, bunică etc.

Mama îmi dă dreptate. Când a vrut să vină pe la noi cu aia nouă, după doar 3 luni de la înmormântare, mama i-a trânit o subtilitate moroşenească: “Ce, te măncă şaua? Mai stai un pic în staul!” Cam cât de frumos i-a putut explica faptul că sex facem noaptea, nu venim cu sexul în vizită la neamuri! :))

Înţeleg că omul nu vrea să moară singur, dar parcă un minim de respect tot ar trebui să existe. Biata femeie ar trebui să beneficieze întâi măcar de o pomană reuşită la McDonald’s!

Deci, cât de repede e prea repede în cazul ăsta?! Când poţi trece la următoarea relaţie? Oi fi eu de modă veche, dar tot nu mi se pare în regulă ca pomana de un an de la moartea fostei soţii să fie organizată de noua cucerire! Care, repet, poate să moară oricând, că-i bătrână!

5 Comentarii
 1. Mihaela Nistor20 Ianuarie 2011

  Atunci cand nu esti implicat, ti se pare prea repede, dar pentru cel in cauza, nu! Dar ar putea macar sa fie discreti!

 2. marius20 Ianuarie 2011

  Nici nu stiu ce sa zic la asta. Fiecare poate sa isi manifeste durerea, pierderea in felul sau. Unii o duc toata viata, altii se mint si pentru a trece mai usor gasesc pe altcineva; probabil ca in durerea lor incearca sa se minta. Si mai sunt si cei carora nu le pasa.
  PS Chiar acum am vazut pe facebook ca o persoana si-a trecut de cateva ore “married with…” desi sunt casatoriti de mult, au si in copil impreuna. Asta probabil este din nestiinta in utilizarea facebook-ului asa ca banuiesc ca e doar o scapare la majoritatea.

 3. Dorin20 Ianuarie 2011

  Mihaela are dreptate, stii tu vorba aia: depinde de care parte a … te aflii. Asa si aici, omul nostru in momentul in care s-a vazut singur prima data dupa o viata s-a speriat. Gandeste-te ca sunt oameni care nici un ceai nu stiu sa-si faca singuri. A luat pur si simplu ce i s-a oferit, n-a stat sa faca nazuri, sa aleaga. Spui ca normal ar fi fost poate sa-si ia una updatata, dar vezi tu, astea costa tata, nu pot fi intretinute cu o pensie, chiar de militar inainte de indexare! Asadar inainte de a judeca dupa “principiile” societatii ar trebui sa ne gandim ca omul a ales varianta care i-a convenit LUI si nu neamului cel mai mult in momentul de fata! Stie ca poate nu mai are mult si deci nici timp de curte/plimbari sub luna & stuff nu mai are, e un gest de disperare, nu de lipsa de respect fata de moarta care de la groapa nu se mai intoarce si a carei amintire ii tine cu greu de urat… Oricum e trist…

 4. BogdiP20 Ianuarie 2011

  Dupa mine partea asta de “regretat” moartea cuiva mi se pare foarte egoista. Adica ne plangem ce greu ne va fi fara persoana respectiva. Deci este despre noi si ce victime suntem noi. As prefera sa serbez memoria persoanei, sa ma bucur si sa multumesc ca am avut ocazia sa o cunosc si sa imi amintesc momentele frumoase petrecute impreuna…

 5. Blogatu20 Ianuarie 2011

  Acest blog a fost nominalizat in topul celor mai bune bloguri populare ale anului 2010. E un top al popularitatii, votul facandu-se simplu, pe baza de sondaj! http://blogatu.ro/2011/01/sondaj-cel-mai-bun-blog-popular-din-romania-in-2010.html

 6. […] This post was mentioned on Twitter by Florica si Zicu, Liviu Alexa. Liviu Alexa said: RT @tvdece: Sex facem noaptea, nu venim cu sexul în vizită la neamuri! http://bit.ly/fOJPHn […]

Păreri?