Când pasiunea ține loc de buget

Usturoi” e un proiect care s-a născut din nebunia lui Groparu. Omul și-a pus în cap că vrea să facă un film de lung metraj și l-a făcut. Nu l-a interesat bugetul, l-au lăsat rece greutățile inerente care vor apărea pe parcurs, și-a închis urechile când unii îi spuneau că nu va reuși. Radu a avut un vis și l-a îndeplinit, tocmai de aia va fi un succes: e un film făcut din pasiune. A strâns în jurul lui niște oameni care au crezut în ideea lui și s-a pus pe treabă. Ieri a fost ultima zi de filmări, iar în câteva luni îl vom vedea pe marile ecrane. Ar trebui să fie un exemplu pentru toți cei care nu îndrăznesc să viseze, deoarece cred că nu-și pot îndeplini visele. Radu a demonstrat că se poate.

Ieri am intrat și noi în scenă, onorați că jucăm în visul lui Radu. După apoape o lună de filmări, am găsit echipa la fel de pasionată. Nu conta oboseala, nu conta stresul, nu conta presiunea că filmul trebuie să fie gata la timp. Oamenii erau ACOLO, trup și suflet, iar asta deja e un blockbuster la categoria pasiune.

Cu scenariul după noi, am încercat să ne intrăm în roluri, dorindu-ne să dăm tot din noi, ca să nu stricăm visul omului: Florica, cea care îi întâmpină pe eroii principali la casierie, Zicu, blatistul din tren care vrea să fugă în Italia, si Gaben, nașul din tren. Că am reușit sau nu, vom vedea peste câteva luni, știm doar că ne-am molipsit de pasiunea oamenilor și am încercat să o transpunem în prestația noastră.

BONUS: o scenă din film!

Încă o dată, bravo Radu și cele mai felicitări tuturor celor care au pus umărul pentru ca acest vis să prindă viață!

9 Comentarii
 1. marius7 Iunie 2012

  Naşu are iPhone :))

 2. zicu7 Iunie 2012

  @marius: In tara asta, ORICINE are iPhone!

 3. Ramona7 Iunie 2012

  de-abia astept filmul!!!!

 4. Groparu7 Iunie 2012

  Dragilor, va foarte multumesc pentru tot sprijinul pe care ni l-ati acordat! Poate pentru unii faptul ca ati pus un banner, ati scris pe blog (foarte frumoase cuvinte!) si ati si venit pana la Zalau intr-o zi ploioasa de luni, apoi ca ati stat o alta zi intreaga la filmari nu reprezinta chiar asa de mare lucru, dar credeti-ma ca pentru 99.9% din populatia planetei asta ar fi fost un prilej necontenit de vaicareala.
  Si voi, si Gabenul ati fost la inaltime, semn ca intuitia mea de a va plasa in roluri cheie in film a fost inspirata;) asa ca… ne vedem la premiera!

 5. Ramona7 Iunie 2012

  Felicitari si abia astept filmul! nu uitati va rog, sa dati detalii :)
  @Groparu : daca ai vreodata nevoie de ajutor in Londra, iti stau la dispozitie! :)

 6. […] ce am citit AICI cat de fain s-a distrat Zicu la filmarile proiectului “Usturoi“, initiat de Groparu, […]

 7. irina7 Iunie 2012

  Ioi! Abia astept sa vad filmul ;). Ar trebui sa exersati autografele ;)

 8. Denisa7 Iunie 2012

  Ăsta e scris de Zicu, sigur! Am dreptate?

 9. zicu8 Iunie 2012

  @Irina: Eh, nici chiar asa
  @Denisa: Ai :d

 10. Andrei Palatkas18 Iunie 2012

  Deci daca nu eram ocupat cu TIFF-ul pfoaiaiai ce ma mai bagam is seama la productie, oh well poate la urmatorul film ;)

 11. […] pe drum, plus un “making of”. “Timescape România” este încă un vis care poate deveni […]

 12. […] cu Ionuț Turda am mai colaborat. La filmul Ilariant, la filmările pentru “Usturoiul” gropăresc, la realizarea acestui material de excepție. Noul proiect al lui Ionuț e cât se poate de frumos: […]

Păreri?