Când își cedează un bărbat mașina

Un bărbat pasionat de condus și care își iubește mașina, adică majoritatea, nu va ceda volanul nimănui. Nici soției, nici celui mai bun prieten, pentru că doar el știe cel mai bine cum trebuie să te comporți cu ea. După două-trei beri, un bărbat care își iubește mașina va risca să rămână fără carnet, decât să-i lase pe alții să-i conducă odorul. La unii nu ai voie să urci fără să-ți scuturi încălțările, nu cumva să ai noroi. Alții și-au denumit mașina PISI și te întreabă la fiecare cinci secunde dacă auzi cum toarce motorul. Alții nu te lasă să bei și mănânci în mașină, pentru că, doamne ferește, o să murdărești tapițeria. La unii nu ai voie nici să respiri, ci doar să adulmeci mirosul de levănțică ce inundă mașina.

Oamenii ăștia ar face orice pentru mașinile lor.

De-a lungul timpului, am văzut doar o singură situație în care un bărbat își cedează mașina: când îi e atât de rău, dar atât de rău, încât efectiv nu poate urca la volan, eveniment de care nu uită să pomenească frecvent, ca o reamintire, parcă, a efemerității noastre pe pământ.

Voi vă dați seama că, probabil, pentru oamenii ăștia e ziua în care au murit puțin în interior?

7 Comentarii
 1. vasile31 Ianuarie 2013

  chestia cu curatenia poate fi inteleasa de cineva care nu isi face singur curat in masina o data la cateva zile,nici eu nu suport mizeria in masina,tragem pe dreapta si mananci tot ce vrea suflatul tau,iar daca sunt bolnav?suna dupa un taxi nu mai porti grija masinii ca mai rau te imbolnavesti

 2. je1 Februarie 2013

  Ce-ai ma ca ai descris perfect barbatii in raport cu “bolidurile” lor:))

 3. Yamasha1 Februarie 2013

  sunt multi care fac asta, dar si multi care nu dau 2 bani pe masina lor, il considera un fier. :)

 4. Mihaela Curea1 Februarie 2013

  Mașina și iubita nu se dau împrumut! :))

 5. Florica1 Februarie 2013

  @mihaela: :)))

 6. brontozaurel2 Februarie 2013

  Mi se pare absolut normal sa nu mananci in masina sau sa-ti scuturi incaltarile inainte. Se cheama respect pentru efortul depus pentru a face curatenie. Indiferent de a cui masina este vorba.

 7. Dan7 Februarie 2013

  @Mihaela: Sau daca pe prietena o mai poti imprumuta, masina niciodata!

Păreri?