Când face altul munca ta

Ieri am fost boieri! Mă, voi ştiţi ce fain e să-ţi scrie alţii blogul? Nu tu gândit la subiecte, nu tu răzgândit, nu tu gândit la altele, nu tu scris, nu tu rescris, nu tu corectat, nu tu recorectat, nu tu stres dacă a ieşit bine. Vă zic, boierie curată! La un moment dat, am şi ridicat nişte chestiuni de care acum mi-e ruşine:

“Tu Florică, cum ar fi să fie aşa în fiecare zi? Sau, hai, nu în fiecare zi, da’ când n-ai chef să scrii pe blog sau n-ai subiect, să existe meseria de “scriitor pe blogurile altora”. Dai un mail şi se rezolvă!”

Răspunsul Floricăi m-a lovit cu barosul realităţii fix, da’ fix în moalele capului. Mi-a zis cât de dulce a putut ea: “Dă-ţi două palme!”

Şi mi-am revenit. Mi-am dat seama că, pentru un moment, a prins viaţă partea întunecată a românului din mine. S-a trezit din somn românul ăla căruia îi place s-o frece cu abnegaţie, în timp ce alţii îi fac munca. Şi mi s-a făcut o greaţă vecină cu voma aia spurcată, după ce ai amestecat toate băuturile pământului. M-am întâlnit în mine cu un român urât, un român scârbos, un român pe care îl detest cu fiecare celulă a corpului meu. Tocmai de aceea, l-am trimis înapoi la somn cu o directă de dreapta imaginară. Sper că l-am trimis la somnul de veci!

Cu toate astea, dacă e să urăsc ceva pe lumea asta, aia e să fac bagaje. Mă ia cu transpiraţie pe şira spinării numai când mă gândesc că trebuie să caut haine, trebuie să le aleg în funcţie de condiţiile meteo, trebuie să fiu atent să nu uit nimic, trebuie să mă gândesc ce se va întâmpla unde mă duc, şi să le pun în funcţie de asta, că nu te poţi duce la o nuntă în trening, deşi unii sunt adevăraţi fashion icon-uri în domeniul ăsta. Deci, horror! Mai bine aş spăla vase sau curăţa cartofi o zi întreagă (nici pe astea nu le îndrăgesc foarte tare), decât să fac bagaje! Şi acum trebuie să fac, că doar premiul ăla la RoBlogFest nu s-a ridica singur! (glumă de tirist, îmi cer scuze pentru ea)

Poate nu m-ar deranja atât de tare să existe meseria de făcător de bagaje. Omenirea are nevoie de ea! Ştiu că nu sunt singurul care urăşte să le facă!

7 Comentarii
 1. zaineasca25 Martie 2011

  sper ca ti-ai luat chilotii de drum, aia de premiu si aia curati in cazu’ in care dormi la Maka, ceea ce NU cred oricum ca se va intampla :D

 2. marius25 Martie 2011

  intelec ca pana la urma tot va fi un reprezentant Tvdece la Roblogfest?
  PS sa nu uiti sa iei o agenda pentru autografe :D

  • admin25 Martie 2011

   @marius: Dap, Zicu e deja pe drum:)

 3. adrianprunas25 Martie 2011

  rasistule!

 4. Doru25 Martie 2011

  Eu mă bag la făcut de bagaje, am experinţă vastă. Am fost cercetaş! :))))

 5. Koshbo25 Martie 2011

  Noh felicitari pentru locu 2! Pacat ca nu ii cheama pe toti premiatii, as fi vrut sa il vad pe Zicu pe scena :p
  @Maka: te-ai scos :))

 6. Koshbo25 Martie 2011

  Eh mi s-a implinit dorinta, a aparut zicu sa reprezinte crocodilu :))

 7. […] Cristina, Groparu (ce ma bagam io la horinca aia daca nu eram sub tratament [si sub muiere ] ), #zicu de la TvDeCe, Maka, Jorjh, Marius Rusu. Apoi am mai povestit cate ceva cu S. Murgeanu, Raluxa, Chinezu, A. […]

Păreri?