Când “de mâine” se transformă în “de azi”!

“De mâine, o să încep să mănânc dimineaţa”. Se ştie că e cea mai importantă masă a zilei, şi eu vreau să-mi încep ziua cum trebuie!

“De mâine, o să urc pe scări, nu cu liftul”. Hai, că asta nu greu de făcut, chiar cred că pot renunţa la acest “viciu”.

“De mâine, o să îmi fac abonament la bibliotecă”. Da, abonament la bibliotecă, pentru că, într-o lume în care se citeşte pe computer sau tablete, vreau să simt mirosul cărţilor!

“De mâine, nu mai mănânc seara!”. Beau apă şi mă culc. Şi asta e. Îndur, că pentru mine îndur!

“De mâine, mă duc cel puţin o dată pe săptămână la un film bun, sau la o piesă de teatru, sau o seară de jazz!”. Pot să îmi fac timp, la fel cum pot şi alţii!

De mâine, ne minţim că dăm milităria jos din pod. Ei bine, “de mâine” ar trebui să se transforme în “de azi”. Schimbarea trebuie să vină cu paşi mici, dar eficienţi şi prin lucruri care să ne facă plăcere şi să ne determine să facem următorul pas. Ştiţi stilul ăla de viaţă în care nu mâncăm, nu ieşim cu prietenii în oraş, nu mergem la un curs de dans, pentru că o să începem “de mâine”, nu? Mie mi-ar plăcea să schimb atitudinea asta.

De azi, vreau să încep “de azi”. Şi vă întreb şi pe voi: ce vă doriţi să faceţi şi nu aţi avut ocazia până acum? La nivel teoretic, am nişte obiceiuri pe care le consider sănătoase, dar, începând de azi, aş vrea să trec şi la practică. Dacă aveţi sugestii, le aştept cu mare drag aici în comentarii sau chiar pe mail :)

21 Comentarii
 1. Sanda7 Octombrie 2011

  de azi poti orice, corpul are niste capacitati uluitoare:) singurul secret este sa vrei cu adevarat, sa nu cedezi la prima gluma de genul “esti pocaita sau de ce nu bei ca porcu?”
  Ce doresc eu sa fac si nu am facut: o cura de 1 luna fara tv si calculator, o cura de liniste:)

 2. florica7 Octombrie 2011

  @Sanda: Asa e, daca ai vointa, primul pas e ca si rezolvat. Am o prietena care spunea:” Am inchis laptopul si am descoperit niste lucruri uimitoare “:) Sunt curioasa de rezultatele experimentului tau :)

 3. Sanda7 Octombrie 2011

  cand fac experimentul o sa tin un jurnal:) intr-adevar o sa descopar lucruri uluitoare (despre mine si despre ce este in jurul meu)

 4. florica7 Octombrie 2011

  @Sanda: Si dupa aia sa pui jurnalul pe blog, sa vedem si noi astia “dependentii” :)Multa bafta:d

 5. Oana7 Octombrie 2011

  Eu as vrea sa fac miscare. Is leguma. Am inceput duminica cu mersul cu bicicleta si acuma stau pe tusa ca anumite parti ale corpului dor. RAU DOR!

 6. florica7 Octombrie 2011

  @Oana: E bine ca ai inceput sa faci miscare. La inceput merge mai greu, apoi corpul se obisnuieste cu miscarea si te simti din ce in ce mai bine. Sa stii ca mi-ai facut pofta sa ma dau cu bicicleta, cred ca incerc si eu in weekend. Macar o tura :)

 7. Vasile Manu7 Octombrie 2011

  “De azi” ar trebui sa renunti la shopping :)))

 8. florica7 Octombrie 2011

  @Vasile: Chiar nu sunt genul “hai fata sa mergem la shopppping”. Cumpar rar si doar atunci cand am nevoie, iti poate confirma zicu :) Socializarea insa e buna, cred ca ar trebui sa incep sa merg cu fetele la shopping :)) Gandeste-te ca ma plimb (fac miscare), admir (imi bucur ochisorii), cumpar (fac miscare cand imi scot banii, iau produse si platesc), socializez (imi bucur sufletelul) :d

 9. zaineasca7 Octombrie 2011

  Eu in general ma bazez pe principiul, nu de maine, de ACUM. Poti incepe sa ai obiceiuri sanatoase din urmatoarea secunda. Eu, pe langa sport am redescoperit cititul si am inlocuit filmele cu documentarele. Sanatos si pentru minte :P

 10. florica7 Octombrie 2011

  @zaineasca: Foarte buna sugestia cu cititul. Mi-e ciuda ca nu mai am timp sa citesc asa mult ca inainte. Poate facem o pijama party cu carti nu doar reviste glossy ;)

 11. razvanbb7 Octombrie 2011

  Pentru carti exista un spray-uri cu miros de carti cu diferite arome :) :

  http://smellofbooks.com/

 12. zaineasca7 Octombrie 2011

  @razvanbb Genial! Iti dai seama ca daca dau cu din asta prin casa inainte sa vina ai mei in vizita ce impact o sa aiba :))

 13. dragosmone7 Octombrie 2011

  de maine scriu pe blog.

 14. florica7 Octombrie 2011

  @dragos: incurajez acest obicei sanatos!:)

 15. cristina8 Octombrie 2011

  Mie imi mai place aia cu “de maine ma apuc serios de invatat”. Care ulterior devenea “de luni ma apuc serios de invatat” sau “dupa vacanta ma apuc de invatat”. Chiar is curioasa, oare cati au schimbat *maine* cu *azi*, mai ales dintre cei inca elevi/studenti :))?

 16. Nebunia8 Octombrie 2011

  De azi ma pun cu burta pe carte :) ca zic “de maine” de mult prea mult timp :D

 17. Grapefruits9 Octombrie 2011

  Am început să-mi fac salate la cutie, la muncă, ca să nu mai mănânc prostii. Pentru micul dejun, îmi prepar de cu seară, în cazul în care vreau ceva mai mult decât lapte cu cereale- cum ar fi un ou fiert. După o săptămână, mi-a intrat în sânge, mi se pare ceva normal şi lalalalala, am slăbit, deşi nu acesta era planul- ci să fiu mai disciplinată şi să am o alimentaţie mai sănătoasă.

 18. florica9 Octombrie 2011

  @cristina: Depinde, vorbim de cei care si-au luat Bacul sau de cei care nu?:))
  @Nebunia:Corect, de azi! :)
  @Grapefruits:Cum faci cu salata? Nu se transforma totul intr-o baie de apa lasata de legume? Eu asa patesc.

 19. Robintel10 Octombrie 2011

  :D Foarte frumos. Sunt sigur că așa vei reuși să faci ce îți propui.

 20. Adri10 Octombrie 2011

  De azi as vrea sa nu mai mananc la 8 seara (prea tarziu).

 21. florica11 Octombrie 2011

  @Robintel: Asa sa fie!:)
  @Adri:That make two of us:)

 22. […] Obiceiuri sănătoase, în care sunt şi eu implicată, alături de Tomata cu scufiţă, Nebuloasa, Florica de la TVdece, Raluxa şi […]

 23. […] întâmplător v-am întrebat ce #obiceiurisanatoase aveţi sau ce v-aţi dori să faceţi în acest sens. A trecut ceva timp de […]

Păreri?