Cafeaua de dimineață în viața reală

Articolele din revistele glossy spun că o femeie care se dă cu un ruj roșu va cuceri lumea, o femeie care poartă stiletto e pusă pe treabă și una care are o poșetă faină se simte mai sigură pe ea decât oricine din încăpere.

Lăsând glossy-urile la o parte, hai să o spunem pe aia dreaptă: nicio femeie nu e o rază de soare dimineața și din momentul în care se trezește până ajunge la ruj, pantofiori și un selfie bestial pe internet, este ceva foarte important, care face diferența: cafeaua de dimineață. Momentul ei cu ea, în care se gândește cum va cuceri lumea sau, dacă e o femeie mai practică, ce trebuie să cumpere de la magazin. Ritualul cafelei de dimineață e sfânt! Nimic nu face o femeie mai fericită decât o cafea bună. Bine, ar mai fi câteva chestii, dar cine le mai numără?

Lăsând viața ideală de pe internet la o parte, cum se întâmplă, de fapt, în realitate: mă trezesc la 06:50 în fiecare zi și dacă nu am cafea în casă, e scandal. Răzvan știe asta și s-a oșbinuit să-și facă viața mai ușoară: se asigură tot timpul că are cu ce să hrănească bestia.

Dar până să ajungem în acest punct a fost cale lungă. Chestia enervantă la cafea e că are obiceiul prost să se termine. Și se termină FIX când ți-e lumea mai dragă. Iar cum responsabilul cu cafeaua în casă e Răzvan, a fost de multe ori prins în offside.

„Avem cafea pe dimineață?”

„Cred că mai este…”

Și nu era.

„Ai comandat cafea?”

„Am uitat…”

Ora 7:00:

„Din păcate, nu avem cafea…”

Nu vreți să știți de câte ori mi-a spus, cu teamă, pe la 10 seara: „dragă, să nu te enervezi, dar nu avem cafea pe mâine…” Și tot de atâtea ori a trebuit să se ridice din pat la 10 seara și să se ducă după cafea. De ce a stat până la 10? Încurcate sunt căile minții masculine!

Important e că am reușit să-l antrenez și am atins armonia.

5 Comentarii
 1. Catrina1 Martie 2018

  Ai mei (kids + tatal aferent) au invatat: NU discuti cu mami (adica eu), decit dupa juma de cana de cafea si o tigara. Mi-au trebuit 29 de ani! Succes!

 2. Bubu2 Martie 2018

  PHILIPS HD8652/51

 3. Bubu2 Martie 2018

  De 4 ani deja. Bagi boabe, apa si dimineata aprsi butonul. Daca vrei sa reglezi macinatul remember sa apesi inainte de a rasuci. (Nu scrie in instructiuni).
  Si cafeaua…. oh cafeaua…

Păreri?