Ce cadouri îți poți face în perioada asta

Mall.

Vei merge la mall săptămâna asta mai mult decât ți-ai dori. Vei sta acolo mai mult decât ai planificat. Vei cumpăra cadouri. Poate mai multe cadouri decât vei primi. N-ar trebui să te intereseze.

Cadouri.

Scumpe, ieftine, de suflet, gestul contează. Vei lua cadouri “gestul contează” pentru că vrei primi cadouri “gestul contează”. Așa se face. Vei face un top al cunoștințelor tale și vei lua cadouri în funcție de importanța lor. Și tu, la rândul tău, ești în topul altor oameni și poate nu ești pe primele locuri. Și vei primi șosetele mult visate, și vei mima bucuria. Gestul contează.

Timp.

Dă-ți un pic de timp și gândește-te la ce ai făcut anul ăsta. Gândește-te la ce a fost bine, dar mai ales la ce a fost prost. Oricine poate vedea doar părțile bune. Părțile proaste te definesc la fel de bine. Analizează părțile proaste și vezi unde ai greșit. Sigur ai greșit, oricât te-ai amăgi că alții sunt de vină. Universul nu complotează împotriva ta, sunt decizii și consecințe. Deal with it.

Sinceritate.

Fii sincer(ă) cu tine. Omul pe care îl minți cel mai mult pe lumea asta ești tu. Te minți că ești șeful la viață, că ești invincibil, că ești bine, că ești puternic. Te minți și nu te-ai mai uitat de mult, cu sinceritate, în sufletul tău, acolo unde trăiește adevăratul tu. Ăla vulnerabil, plin de frici, de traume, angoase, slăbiciuni, nesiguranță. E chestia aia pe care o acoperi în fiecare dimineață sub masca pe care ai ales să o porți, că ți-e prea frică să fii tu însuți. Cum să-ți arăți lumii adevărata față? Te vor devora! Fii sincer(ă) cu tine și fă-i o vizită tipei/tipului din tine, poate aveți nevoie unul de altul. Sigur tu ai mai multă nevoie de ea/el.

Iubire.

Iubirea e un clișeu doar dacă tu alegi s-o vezi așa. Oamenii transformă sentimentele în clișee ca să poată fugi mai ușor de ele: “iubirea adevărată nu există, iubirea e o prostie, iubirea e o slăbiciune, nu vreau să îmi arăt iubirea de teamă să nu par vulnerabil/ă”. Iubește-ți familia, iubește-ți prietenii, iubește-ți partenerul de viață, dar nu uita să te iubești pe tine. Chiar dacă nu ți se pare, ești cel mai de preț lucru pe care îl ai și poate lucru pe care îl iubești cel mai puțin. Ca să știi cum să îi iubești pe alții, trebuie să te iubești, în primul rând, pe tine.

Iertare.

Dacă poți să ierți, indiferent de nedreptatea care ți s-a făcut, de dezamăgire, trădare, ți-ai făcut cel mai frumos cadou. Iertarea e, probabil, cea mai puternică dovadă de iubire. Și, la fel ca în cazul iubirii, e important să te ierți pe tine înainte de a-i putea ierta pe alții. Și, uneori, să te ierți pe tine e cel mai greu.

4 Comentarii
 1. Velu18 Decembrie 2018

  Te poți face psiholog. Amator. De serviciu. Io le marchez pe toate 6/6.

  • Zicu18 Decembrie 2018

   Mă bucur pentru tine, sărbători frumoase!

 2. mike18 Decembrie 2018

  uneori, sa te ierti pe tine e cel mai greu. Mult adevar descoperit mult prea devreme, eu l-am descopreit dupa 50 +

Păreri?