Cadoul perfect de Crăciun

Noi, ca specie dominantă pe planetă, am uitat cine suntem de fapt. Am uitat cum am apărut și ce lucruri groaznice am făcut ca să ajungem în acest punct al evoluției. Luăm totul de-a gata, mimăm umanitatea și avem impresia că totul ni se cuvine. Din simplul motiv că suntem singurele făpturi care au dezvoltat rațiune. Aroganți, superiori, zeități. De fapt, ignoranți, agresivi, simplioți. Ignorăm trecutul, batjocorim prezentul și nu ne pasă de viitor, că oricum nu vom mai fi. În lumea asta cu 7 miliarde de specimene din “singura specie rațională”, niște milioane bune l-au considerat pe Trump o opțiune viabilă. S-au dus, cu mintea lor evoluată, și au pus ștampiluța pe el. Alții se închină la Putin și la Kim Jong-un ca la Dumnezeu. Alții se aruncă în aer pentru că religie. Ce să mai vorbim de ai noștri, care sunt atât de “raționali” încât votează de 28 de ani comuniști, după o revoluție care a dat jos comunismul.

Pentru o trezire la realitate și minți mai deschise, faceți cadou cartea “Sapiens – o scurtă istorie a umanității”. Iar dacă găsiți și “Homo Deus”, tot de Yuval Noah Harari, luați-o și pe aia. Știu, e super demodat să luați cadou cărți, cum să iei cărți, când sunt atâtea chestii faine în lumea asta gândește în plm înainte să zici așa ceva. Dar, totuși, luați-le, sau măcar una dintre ele, de preferat “Sapiens”, că aia e prima, mai luați o sticlă de vin bun și credeți-mă că destinatarii cadoului vă vor mulțumi după ce vor citi. E o carte (că “Homo Deus” încă n-am citit-o, dar am înțeles că e și mai bună) ca un duș rece despre cum am devenit animalul rațional de azi, una din cele mai bune pe care le-am citit nu anul acesta, ci vreodată. Dar nu mă voi lansa în recenzii pretențioase, ci vă voi lăsa să o descoperiți.

N-o să vă dau link-uri, le găsiți la o căutare pe Google sau la “Cărturești” ar trebui să le aibă.

Cu plăcere :)

Sursă foto

3 Comentarii
  1. Ciprian19 Decembrie 2017

    #goodshit, fix azi le-am comandat de la Carturesti. Cadou de Craciun pentru un pusti de 10 ani.

  2. Malin21 Decembrie 2017

    Le-am luat pe ambele inca din primavara, una de la un targ de carti local si cealalta de pe Amazon, dar din pacate n-am avut timp sa le citesc in intregime (am un teanc de 7 carti pe noptiera pe care incerc sa le termin), insa din rezumat si recenzii as spune ca sunt niste carti extrem de interesante.

  3. Archer23 Decembrie 2017

    Lipește și George Friedman Next 100 years si Next decade.

Păreri?