Bună, sunt Zicu şi n-am mai consumat alcool de 10 zile

La început, nu mi-a fost uşor. Apoi, încet, încet, am început să mă obişnuiesc. Nu că aş fi alcoolic sau ceva, dar nu cred că există bărbat care să nu fi băut cel puţin o bere în 10 zile, exceptându-i pe cei cărora nu le place berea sau ţin post.

Numai eu ştiu prin ce am trecut. Numai eu ştiu câte tentaţii mi-au dat târcoale. Numai eu ştiu cum mă trezeam transpirat în miez de noapte, după un vis în care făceam baie într-un cazan cu bere.

Au fost momente când mă regăseam, în miez de zi, visând cu ochii deschişi la o Terapie. Sau la Paulaner. Sau la o bere proletară, că orice bere e mană cerească după ce n-ai mai băut de ceva timp. Mă uitam cu jind la cei din jurul meu care consumau şi îmi imaginam cum lichidul divin îmi scaldă gâtlejul. Şi suspinam.

Acum, după 10 zile, pot spune că m-am vindecat. Berile trec pe lângă mine ca valizele prin gară şi n-am nici cea mai mică poftă. Nu mă mai visez scăldându-mă în bere nici noaptea, nici ziua. Şi mi-e bine. Mă gândesc însă cu groază că, atunci când voi consuma, mă voi îmbăta repede. Pentru că alcoolul e ca femeia: dacă îl înşeli prin abstinenţă, se răzbună şi te loveşte când ţi-e lumea mai dragă.

10 Comentarii
 1. daniel rus23 Noiembrie 2011

  eu am rezistat un an si jumatate fara alcool. se poate

 2. dragosmone23 Noiembrie 2011

  10 zile lucratoare?

 3. florica23 Noiembrie 2011

  @dragosmone: Calendaristice :D

 4. lilisor23 Noiembrie 2011

  Mă, tu te-ai înţeles cu Laurenţiu al meu să faceţi cură fără alcool :) Şi el tot de 10 zile n-a mai pus gura pe alcool!

 5. Alina Rad23 Noiembrie 2011

  Stiti care ajung alcoolici? Aia care beau putin si des…E un test bun, sa vezi cum te simti daca faci mai multe zile pauza, daca te roade e de luat masuri.

 6. marius23 Noiembrie 2011

  Buna! Sunrt Marius si n-am mai baut o bere de 3 zile, un vin fiert de doua si o horinca fiarta de aseara :D

 7. chestie23 Noiembrie 2011

  sunt eu berea: Zicu sa stii ca mi-e frig! Incalzeste-ma!
  P.s. daca am avea toti barbatii ce femei vrem noi, sa fie dupa standardele noastre de intelegere si altele, cred ca nu am mai bea!
  Deci Zicu, eu zic ca ai o o femeie ce te face Floricit :)

 8. zicu23 Noiembrie 2011

  @lilisor: Se pare ca am stabilit niste legaturi telepatice. Probabil de la bere ni se trage. In cazul asta, sunt legaturi teleberice :))
  @Alina Rad: Nu se pune problema de asa ceva.
  @chestie: Hai ca mi-ai facut ziua cu ultima propozitie :))

 9. cineva23 Noiembrie 2011

  Buna Zicu,sunt Nadia si n-am mai baut o bere cu alcool de multa vreme,in schimb am luat doua paharele de crema de whisky chiar ieri.
  Buna Marius,se pare ca noi nu putem fi ca Zicu.

 10. Dianora24 Noiembrie 2011

  Eu nu am probleme daca stau acasa, acolo si daca e berea in frigider, nu ma agat de ea decat daca suntem mai multi. Dar in oras imi e greu sa ies cu prietenii si sa nu jinduiesc la o bere, mai ales la o nefiltrata germana.

Păreri?