Food a la Cluj: dinner sessions la Bricks

Anul trecut, am văzut că cei de la Bricks au organizat o cină gastronomică cu Chef Ciprian Tătaru și Chef Tudor Marcu. Nu știu ce am făcut, ce n-am făcut, cert e că nu am ajuns, dar undeva în capul meu de gurmandă s-a sădit sămânța. Apoi, am văzut că au făcut meniul de vară la Pensiunea Mesteceni și, deși mergeam destul de des la ei, cumva n-am ajuns. S-a întâmplat, din nou, ceva în capul meu, le-am dat like celor doi și i-am urmărit cu răbdarea unui vânător care știe că prada bună merită toată așteptarea.

Cum anul acesta Răzvan mi-a luat-o înainte la cadouri, am știut că singurul lucru care mă poate salva e să-i ofer o experiență specială și am mers all in, alegând să cumpăr o cină gastronomică în care cei doi Chefi urmau să gătească doar pe bază de vită. Cum Răzvan ar ronțăi vită și-n somn, m-am gândit că orice ar fi, va aprecia gestul. Dacă va fi bine, îmi făceam implicit și mie un cadou.

Cina a inclus trei preparate pe bază de vită, un desert și vinuri care au acompaniat și echilibrat perfect fiecare fel de mâncare, de la Wine Point. Atmosfera a fost foarte plăcută, staff-ul de la Bricks m-a convins că mai trebuie să merg pe la ei, good job!

Am consumat entuziasmați următoarele:

Beef tartare (file de Uruguay, oteț balsamic maturat, wasabi și brioșă)

Beef short ribs (coaste de vită, bere Guiness, coleslaw, terină de cartofi)

Beef file (file de Uruguay, ciuperci de pădure, ceapă coaptă, sfeclă roșie, demiglasce)

Tartă Manchester (ciocolată albă, tonka, cocos, sorbet de zmeură, banane)

Când a venit primul fel am știut că e ce trebuie, platingul arăta ca la televizor, vorba aia :)) Carnea a fost adusă din București, la cererea lui Chef Ciprian, care a vrut să ne ofere o experiență memorabilă. A fost, într-adevăr, excepțională, iar garniturile care au acompaniat-o perfect alese. Oameni care nu mănâncă ciuperci au mâncat, cei care strâmbă din nas la sfeclă au hăpăit like there was no tommorow. Ce să vă zic, eram gata să cerem o felie de pâine, să ștergem și farfuria. Da, știu, vai ce am scris, aruncați cu pietre că am gândit asta la fine dining!: ))

Îmi place să cred că a fost cea mai apropiată masă de o experiență Michelin (încă n-am avut plăcerea să testăm un Michelin, dar e pe bucket list-ul de la anu’) pe care am avut-o. Spun asta pentru că ne-am educat gusturile în ultimii ani în peste 10 țări vizitate, dar mai ales mâncate (în Europa, Asia, Caraibe, urmează Malaezia și Sri Lanka), deci, românește spus, știm cât de cât de curul nostru, fără să fi mâncat la un restaurant cu distincție Michelin. Să nu ne înțelegeți greșit, nu ne dăm mari cunoscători, dar suntem gurmanzi, ne place mâncare bună și, până acum, mesajele “mersi de recomandare” pe care le-am primit de la voi îmi arată că sunt pe drumul cel bun :)

Este clar că am devenit automat fani ai celor doi Chefi, în fața cărora ne ridicăm pălăria și le spunem doar: Felicitări!

Din păcate, am rămas și cu un gust amar după această experiență. Ne-am dat seama cât de prost stă Clujul la capitolul fine dining. Nu, două-trei restaurante nu sunt suficiente într-un oraș de 350 de mii de locuitori, într-o continuă dezvoltare. Dar ne-am făcut pre-rezervare la restaurantul pe care vrea să și-l deschidă Chef Ciprian, când va găsi locul potrivit.

Vestea bună e că dinner sessions va deveni o tradiție la Bricks, următorul eveniment fiind programat pe 30 ianuarie, din câte am înțeles. Dar urmăriți pagina lor de facebook, să aflați detalii. Ne vedem acolo! ;)

3 Comentarii
 1. Gantzoy23 Decembrie 2017

  De unde aveti voi 350.ooo de locuitori in cluj? Ati pus si mortii la socoteala, ca psd? :)

  • Zicu27 Decembrie 2017

   Da, fix asta am făcut, că ne plictiseam și am scos cifre din burtă.

 2. Alin26 Decembrie 2017

  Mers la restaurant cu o stea Michelin in belgia…a fost ok dar nu wow. Mai wow a fost la The Artist in Bucuresti( atat in locatia veche cat si in cea noua)

Păreri?