Ardelenii și brânza cu mucegai

– Mă, să vezi blăstămăție.

– E.

– S-o întors copiii din concediu din Franța și ne-o adus niște brânză.

– Brânză? D-apoi nu știu că noi avem brânză de ne plictisim de ea?

– Stai, că cică franțujii îs experți în brânză. Baiu’ îi că brânza era stricată și puțea așa de tare, că n-am mai putut sta în casă. Mă, cum să zic, nici după o zi la câmp nu-mi put așa ciorapii! M-am și sfădit cu femeia, că avea treabă la bucătărie și nu puteam sta în casă de putoare. Bă, ne-o mutat nasu’, am crezut că tre’ să vindem casa! Am dat-o la câine, nici nu s-o uitat la ea. Am dat-o la pisică, nici aia. Am dat-o la porc, o mâncat-o, că-i prost și bagă orice la maț.

– Băăă, ce prost eși!

– Di ce, mă?

– Aia o fo’ brânză din aia specială, cu mucegai!

– Fugi, bă, de-aici, cine crezi că dă bani pe brânză stricată?

– Nu-i stricată, bă, îi brânză de domni, am mâncat io odată! Îi drept că pute, da-i bună și nici nu-i ieftină!

– Ai de capu’ meu, și io am dat-o la porc!

– Io ți-am zis că ești prost.

– Mda…

– Bă.

– E.

– Oare o să pută porcu’ când l-oi tăia?

3 Comentarii
  1. Andrey25 August 2015

    Da, o sa puta rau. Sa-i dea sa bea votca, sa iasa carnatii cu o aroma acceptabila, nu aberatia aia frantuzeasca.

  2. Ema Georgescu26 August 2015

    eu zic sa ii dea si ciocolata porcului, ca elvetienii mananca branza cu mucegai cu ciocolata fina (au aceeasi semnatura chimica)

  3. Stelian27 August 2015

    Bă, și mie îmi place brânza cu mucegai, oare… :))

Păreri?