Tristețea oamenilor care trăiesc pe picior mic

Într-un final, mi-am găsit bocanci.

La adolescenți, că la adulți nu se fac încălțări pentru oameni cu picior mic, pe lângă faptul că nu se fac încălțări utile pentru iarnă. Puteți să râdeți că m-am încălțat de la copii, voi rămâneți cu râsul, eu rămân cu bocancii faini și îmblăniți.

Și mă duc să-i plătesc, și simt nevoia să-mi exprim oful fetei de la casă:

– Chiar așa, să nu găsesc număr la adulți și să trebuiască să mă încalț de la copii?

– De la adolescenți, nu de la copii.

– Ah, asta îmi mai salvează din orgoliu…

– Primim doar câteva numere mici și trec foarte repede.

– Asta e, măcar i-am luat mai ieftin (aproape la juma’ de preț față de adulți, încă mai credeți că e de râs?)

– Dar să știți că sunteți norocos că v-ați găsit la adolescenți, unii bărbați nu găsesc nici acolo și trebuie să își cumpere de la femei…

M-am simțit instant un zeu.

5 Comentarii
 1. Ady13 Noiembrie 2017

  Dacă te consolează, sunt femei care au aceeași problemă a piciorului mic.
  Eu mai am of, la lidl au uneori încălțări tare drăgute: la femei cel mai mic nr e 37 și la copii cel mai mare e 34. Eu port 35 sau 36. :(

  • deea14 Noiembrie 2017

   Si eu am 36, dar nu am probleme, imi gasesc usor incaltaminte. Fiu-meu, in schimb, are 46, si e aproape imposibil de gasit marimea aia. Maxim 2-3 modele nr 46 gasesti in orice magazin (de obicei modelele alea urate cu spume). In general isi cumpara ghete de iarna de la o firma care distribuie echipament de santier (bocanci, salopete, de-astea). Partea buna e ca is super rezistenti, partea proasta e ca au un bombeu metalic care, desi poate fi util in anumite situatii (sa zicem ca tre’ sa dai un sut cuiva :D) totusi e cam inconfortabil.

  • Ady14 Noiembrie 2017

   Vorbeam strict de încălțările de la lidl. :) Nu exista 35-36 nici la copii nici la femei.
   În general nu e greu de găsit 36.

 2. Arthur13 Noiembrie 2017

  Eu am exact opusul problemei tale: am piciorul ceva mai lat decat media, iar la lungime mi se potriveste 44. Doar ca toti producatorii de incaltaminte au decis brusc sa isi faca papucii mai ingusti. Iar 45 arata ca o barca pe mine. Sa vezi ce distractiv e sa faci 17.000 de probe pentru a vedea daca cumva ti-e bun 44, daca nu cumva au 45, bla bla bla. Iar vanzatoarele amabile zic ca fiind piele se mai lasa in latime. Da, merci dar nu merci. Ultima data am fost chitit pe o pereche, am lasat-o de 3 ori la largit de am ajuns ca mai putin si ii rup de noi ce sunt, si tot ma doare piciorul cand ii port de zici ca la fiecare pas imi da cineva cu ciocanul in picior. Asa ca trb sa te consideri norocos!

 3. Traian14 Noiembrie 2017

  Eu am 46-47, abia îmi încap adidașii în mașina de spălat. Mai aveam un pic și îl ajungeam pe Cabral…

Păreri?