Bloggerii nu pot să sară? Ba pot!

Sunt fana emisiunilor de tipul “I used to be fat” sau “Fat camp”. Mi se par senzaţionale din două motive. Primul e mirarea mea sinceră vizavi de cât de mult s-au putut delăsa şi îngrăşa unii. Al doilea e respectul pentru ambiţia şi efortul aceloraşi oameni ca să ajungă la o greutate cât de cât acceptabilă pentru ei. Bine, sincer nu cred că mesajele motivaţionale americane gen “Poţi! Forţa e în tine!” ţin la toată lumea, dar ştiu că ai nevoie de toată susţinerea unor persoane care ştiu ce fac în lupta cu kilogramele şi schimbarea totală a stilului de viaţă. Până la urmă, schimbarea vine din capul nostru. Când pui furculiţa jos şi realizezi că recompensa ta după o zi grea de muncă nu e o porţie de mâncare, ci faptul că eşti sănătos, că te simţi bine în pielea ta şi de ce nu, că hainele alea noi, după care ai tot tânjit, îţi vin acum perfect, înseamnă că eşti pe drumul cel bun.

Tocmai de aceea, când am auzit că vom avea ocazia să experimentăm un Boot Camp, am fost mai mult decât încântată. Evident, nu e totuna să petreci trei zile sau o săptămână acolo, dar sunt sigură că veţi fi mulţumiţi de rezultate. Sportul în aer liber e hrană şi pentru minte, nu doar pentru trup.

Sanda mi-a schimbat percepţia despre yoga. Am făcut pentru prima dată în viaţa mea exerciţii de power yoga şi m-au cucerit. Contrar a ceea ce credeam, yoga chiar îţi lucrează extrem de eficient toţi muşchii. Am mai făcut şi exerciţii pentru abdomen plat şi stretching, ceea ce nu a fost o noutate, ci doar o reamintire a faptului că fac uşor febră musculară, pentru că nu mă las. Aşa sunt eu, şi dacă e să mor în sala de antrenament, mai bine mă forţez să fac totul corect şi complet.

Cu Miki am făcut nişte tae bo, sport cu care m-am întâlnit destul de des. Nu şi cu Miki însă, pe care o anunţ în mod oficial: în momentul în care voi deveni bogată, plănuiesc să o angajez drept antrenoare personală. Pentru mine, Miki are toate calităţile necesare (din punct de vedere tehnic, practic, dar şi uman) pentru ce numesc eu antrenorul perfect. Nu ai cum să nu o iubeşti pentru că ştie să lucreze cu fiecare om în parte.

Locaţia unde am fost cazaţi, adică Pensiunea Dr. Demeter Bela, situată în Rimetea, Alba, depresiunea Trascăului, e absolut minunată, gazdele ospitaliere, iar decorul superb. Chiar şi dacă mergeţi pentru un weekend de relaxare, merită. De la biciclete gratuite, zonă de wi-fi, jocuri de societate, badminton sau pur şi simplu o plimbare prin natură, găseşti ceva relaxant şi plăcut de făcut.

Alături de Adi şi Raluca Denisa și Sebi, Groparu cu familia, Gaben și Ramo, Emil, Zăineasca şi Mihaela am transpirat, sărit, ne-am încordat, până când Adi a zis: “pauză, la făcut de pâine cu voi!” :) Pentru familia TVdece, a fost o mare realizare: prima noastră pâine cu seminţe şi măsline. Noi zicem că a ieşit bine. Aşa zic şi ceilalţi de pâinicile lor, că deh, bloggeri :)

Ce alte bunătăţi am mai gătit alături de Adi în boot camp, o să descoperiţi cu siguranţă în următoarele zile la el pe blog. Mie mi-a plăcut cel mai mult tarta cu mere, asta şi pentru că noi, ca familie, trecem printr-o perioadă numită “nicio săptămână fără o tartă!”

Mă bucur că am avut ocazia să petrecem un weekend minunat alături de oameni faini, să învăţ nişte lucruri pe care promit să le aplic şi vă invit să le cunoaşteţi şi voi pe Sanda, Miki și restul echipei New chance. Alături de Adi, vă aşteaptă la bootcamp-ul culinar de la finalul lunii. Detalii găsiţi aici.

PS: După două zile de training, azi sunt în balerini şi îmi ia cam 10 minute să merg până la baie. Asta dacă nu eraţi convinşi de eficienţa mini-programului :))

6 Comentarii
 1. Mr. Cabo6 Iunie 2011

  Mai Zicule si mai Florica, de ce nu zambiti mai in poze ?! :D

 2. […] Ce ne arata familia TVdece, niste oameni de care te indragostesti pe loc, aici si aici […]

 3. […] Ce ne arata familia TVdece, niste oameni de care te indragostesti pe loc, aici si aici […]

 4. florica6 Iunie 2011

  @Mr. Cabo: Cum nu? In noi e chef! :))) Nu am pus pozele alea care nu se pun pe net, dar crede-ma ca a fost bine :))
  @razvanbb: Ce bine ca avem dovada ca si ei este oameni :P

 5. Arhi6 Iunie 2011

  ati facut si yoga bivolaru style? doar intreb, ca sa stiu daca mai beau dupa voi:D

 6. florica6 Iunie 2011

  @Arhi: Au fost niste freshuri dimineata, da’ am decis sa imi deschid mai bine o bere :))

 7. Doru6 Iunie 2011

  “Groparu cu familia” – bestial :))… deci cand te gandesti la groparu te gandesti la Biserica …in cazul asta cu familia :))

 8. […] și minunata Miki, Adi și a lui Ralucă,  Groparu și Gaben cu familiile, TVDece, Zăineasca, Mihaela, Denisa & Sebi. Împreună aveam să petrecem un sfârșit de […]

 9. […] într-un week-end la aer curat,  Florica   în stilu-i propriu mi-a zis: ” Auzi tu…dacă tot ai blog…da păi scrie despre […]

Păreri?