Articolul de joi

Ăsta e unul dintre textele pe care îl așteaptă cei 3 milioane de cititori de bloguri din România, conform unor studii. Conform altor studii, sunt 4 milioane de români pe facebook. Toți așteptând articolul de joi. De la mine, de la tine, de la toți cei care scriu pe cele 65 de mii de bloguri din România, conform Zelist. Ei așteaptă, ca niște hiene, noi prestăm, că asta am ales să facem. E o situație win-win, cum ne-ar spune experții în marketing. Numai că articolul de joi e mai mult de atât.

Textul de joi e special. În primul rând, e după articolul de miercuri și înaintea celui de vineri, când oamenii sunt mai relaxați, deci se așteaptă să-i distrezi. Nu contează în ce stare ești, trebuie să livrezi divertisment. Ca un actor care își abandonează problemele la intrarea pe scenă.

Articolul de joi nu e cu nimic mai special față de alte articole. Se poate viraliza sau nu, poate genera reacții sau nu, te poate face mândru sau nu. E genul de text pe care îl nimerești sau nu. Dar nu e mai puțin important decât orice alt text pe care l-ai scris. Pentru că e al tău.

Textul de joi putea fi scris luni, marți, miercuri, sau în orice altă zi a săptămânii, atâta timp cât trezește niște emoții: te distrează, te pune pe gânduri, te inspiră etc.

Articolul de joi e ăla pe care îl scrii când pare că nu ai inspirație și, totuși, ești la al cincilea paragraf. Poate e doar al cincilea paragraf dintr-un text de umplutură. Nuuu… imposibil! Cine scrie texte de umplutură??? Opriți blogosfera, vreau să cobor!

Textul de joi nu-l vei citi pe niciun alt blog, cel puțin așa ar fi corect, pentru că joia e o vineri care nu a reușit în viață (asta e pentru iubitorii de clișee). Și bloggerii au joia lor, chiar dacă sunt cu gândul la vineri.

Articolul de joi e ăla care pare că poate să-l scrie oricine și, totuși, nu-l scrie nimeni.

Al optulea paragraf.

Textul de joi e ăla pe care îl citești a doua zi dimineață și te întrebi: “ce dracu am vrut să scriu?”

10 Comentarii
 1. Feri31 Mai 2012

  no’ asta da articol ! da’ ala de joi cand il publici ? =))

 2. razvanbb31 Mai 2012

  cum? :)

 3. zicu31 Mai 2012

  @Feri: Duminica, dupa slujba
  @razvanbb: DA!

 4. gabi31 Mai 2012

  Daca asta e de Joi sunt curios sa-l vad pe ala de Vineri :D

 5. Raluca31 Mai 2012

  M-ai confuzionat de tot. Voba lui Gabi il asteptam cu interes pe cel de vineri.

 6. Nicole C.31 Mai 2012

  Este pentru prima data de cand va citesc blogul cand ma intreb: se mai termina naiba articolul asta o data? Sau urmeaza ceva interesant in articolul asta de joi? :)

 7. Nicole C.31 Mai 2012

  “odata” – nu dati cu parul, va rog! :D

 8. zicu31 Mai 2012

  @gabi: Chiar si eu sunt curios :))
  @Raluca: Nu stiu daca ma crezi, dar si eu m-am confuzat
  @Nicole C.: Si a fost ceva interesant, pana la urma?

 9. Bogdan.Cretu31 Mai 2012

  Sper ca articolul de week-end sa fie cu adevarat colosal!

 10. Nicole C.31 Mai 2012

  partea cu alcoolul de pe Facebook! :))

Păreri?