Problema cu angajatul român

Avem acest clip via trafictube, în care un angajat Black Sea Suppliers este extrem de viteaz:

Una din cela mai păguboase mentalități românești este “timpul trece, leafa merge”. Adică totală lipsă de respect pentru compania pe care o reprezinți. Am primit mașină de firmă? Să-i dau blană, să iau toate gropile, că doar nu-i a mea. Mă enervez la volan? Ia să ies eu din mașina de firmă și să-i car niște pumni unuia, doar nu-mi pasă că reprezint o companie. Sunt în timpul serviciului, ergo ambasadorul unei firme? Dă-i în plm, că și așa plătesc puțin, ia să mă scarpin în fund în biroul clientului.

Și e o problemă de management. Bine, și de bun simț, dar în principal de management. Mă rog, de HR, de selecție, de training, dar tot la management bate. Nimeni nu le spune angajaților: “fraților, când aveți însemnele firmei pe voi, sunteți ambasadorii acestei companii, comportați-vă ca atare! nu vreți? zburați, că e imaginea firmei mele în joc!” N-au timp sau pur și simplu nu le pasă și așa se ajunge la situații ca cea de mai sus. Pe ghiolbanul ăla l-a durut în fund că e reprezentantul unei companii, el s-a enervat și s-a comportat ca și cum ar fi ieșit din mașina lu’ tac-su. “Timpul trece, leafa merge, un pumn n-a omorât pe nimeni” Oh, wait…

Deci, ambasadori, nu angajați. Știu, e greu, e un proces lung, decizii grele, dar nu e obligatoriu să fii patron dacă nu reușești să-ți faci angajații să-ți respecte compania la fel de mult cum o faci tu. Asta în cazul în care o respecți.

8 Comentarii
 1. razvanbb21 Aprilie 2017

  Exact in aceasta idee pregatesc un nou subproiect :) : https://razvanbb.ro/sens-trafictube-corporatii-credeti-schimba-ceva-trafic/

  • Zicu21 Aprilie 2017

   Îl văzusem, bună ideea, go for it!

 2. Marius21 Aprilie 2017

  Materialul a ajuns si la ProTV. “Persoana vatamata nu a depus plangere”. Si uite asa, batausul va avea ocazia sa mai pocneasca cativa. Din pacate.

  • Radu22 Aprilie 2017

   Probabil a fost convins să renunțe la plângere cu o discuție similară cu cea filmată. Și cu promisiunea unei discuții de grup cu familia.

   Problema este a legislației / a Poliției care nu se poate autosesiza.

  • ionică22 Aprilie 2017

   @Radu când vor se pot sesiza stai liniștit.

 3. Dorin22 Aprilie 2017

  Omu e sotu la o angajata de la ei si din cate se pare ceva director la o multinationala. Clipul a ajuns si la firma respectiva.

 4. parintele23 Aprilie 2017

  Am trimis clipul la Black Sea. Mi-a raspuns un nene care a spus ca individul nu e angajatul lor si ca investigheaza cum de a ajuns sa conduca masina lor.

  • Zicu23 Aprilie 2017

   Probabil e cum zice Dorin mai sus, dar problema rămâne.

Păreri?