Să nu te pui cu ambiția românească

Când am zburat spre Kuala Lumpur am avut o escală de zece ore în Instanbul și pentru că știu să-și respecte clienții (deh, turci!), Turkish Airlines oferă gratuit un tur de oraș și o cină, ca să nu stai ca fraierul în aeroport. Toate escalele de peste X ore cu zbor dimineața beneficiau de o noapte cazare, tot moca.

Am început, așadar, să căutam biroul unde ne putem înscrie pentru tur. Și ne-am așezat, veseli ca o mini-plantație de panseluțe, la prima coadă, unde am văzut că scrie FREE TOUR OF INSTANBUL. Patru persoane mai târziu, am ajuns la ghișeu, unde am aflat că nu era coada bună. Doamna, foarte simpatică, ne-a trimis la același etaj, să întrebăm la alt birou. Trecuseră cam 15-20 de minute de așteptare degeaba.

Altă coadă, alți oameni în fața noastră cu problemele lor, altă așteptare. Suntem trimiși la alt ghișeu. Și aici scria mare FREE TOUR OF INSTANBUL. Aici nu era nimeni, dar nici nu era coada bună! Ne-au trimis la alt birou, noroc că aici nu am stat prea mult. La a patra coadă am stat cam 20 de minute, doar ca să aflăm că trebuie să ajungem undeva la parterul aeroportului și noi eram la primul nivel. Am căutat o cale să coborâm vreo 20 de minute, n-am găsit nici scări, nici lift. Nu strâmbați din nas, NU LE-AM GĂSIT, aeroportul ăla e huge.

Cumva, am reușit să coborâm pe ceva scară rezervată personalului și noroc că oamenii ăia au fost înțelegători și ne-au lăsat să trecem printr-un loc nepermis, că sigur ne mai învârteam ca fraierii.

Iată-ne, din nou, la altă coadă, unde, evident, ce credeți că scria? FREE TOUR OF INSTANBUL! 15 minute mai târziu, ajungem în față.

– CONGRATULATIONS, you’ve made it! ne-a zis turcu’ râzând. (deci turul ăla era atât de bine “ascuns” în aeroport, că doar cei care chiar aveau ambiția să-l găsească ajungeau la el, probabil mulți abandonau pe parcurs; nu și românii, ne-a luat cam o oră să-l găsim, dar l-am!)

Boss, te amuzi că am găsit turul, dar noi, românii, avem statul la coadă în ADN, și doi la mână, niciun român nu ratează ceva moca.

Domnul s-a potolit brusc din râs și ne-a zis:

– Romanians, you just don’t give up…

Lol, ce amatori!

7 Comentarii
 1. Diana30 Martie 2018

  Simțeam nervii și stresul pe măsură ce citeam, dar în același timp gândeam: „Nu, nu au cum să renunțe. Titlul spune ceva de ambiție și e vorba de ceva FREE. Și-s români, cum să-i împiedice statul la cozi?”.
  You made my daaay:))

  • florica30 Martie 2018

   EXACT, Diana! Oficial, esti binevenita in chestii FREE cu noi! oricand! :))))

 2. Constantin30 Martie 2018

  Nu stii care e deviza romanului in strainatate? “Sunt roman, trebuie sa ma descurc!” Primele nevroze provocate de Occident: “de ce e atat de multa marfa in magazine, de ce nu sunt cozi, de ce e toata lumea amabila? Cedez nervos, vreau acasa!”

 3. TmBlog30 Martie 2018

  E pe bune faza cu ce a zis turcu’? :))

 4. Msrm1 Aprilie 2018

  Probabil voiau sa ofere și un tur gratis de aeroport :)

Păreri?