Am revenit “La Fane”

Pe patronul barului de cartier pe care l-am făcut celebru îl cheamă Fane. Numele barului a venit cumva natural: “La Fane”. Adevărul e că  nu mergi la un astfel de stabiliment pentru branding. Cu toate că domnul Fane e un brand al cartierului: clienții care vin cu religiozitate să-și bea banii la el sunt dovada că are campanii de succes. Îmi și imaginez o discuție de marketing cu domnul Fane:

Domnu’ Fane, ați auzit de Facebook?

Ie, mă tăt bolunzăsc copiii și nepoții cu el!

Domnu’ Fane, haideți să vă explic cum vă poate Facebook ajuta să vă creșteți afacerea!

Domnul Fane este un adevărat antreprenor: mai are și o alimentară lipită de bar. Asta îi asigură un trai suficient de relaxat încât să fie discret ebrietat într-o vineri, pe la 18:30. Vorba aia: ce să și faci vineri după-masă?

Nu credeam că această perlă a rivierei Someșului va reuși să ne surprindă din nou. Numai că, vedeți voi, viața are felul ei de a ne arăta că nu e bine să subestimezi cartierul. Pentru că te aștepți să vezi orice în fața unui bar, dar poate nu un grătar sfârâind.

fane gratar

Departe de barurile de fițe de pe centru, domnul Fane și câțiva clienți au încins un grătar capitalist în stradă. Pentru că viața adevărată stă ascunsă în cartiere, nu pe bulevardele centrale. Și vorba aia: ce să și faci vineri după-masă?

Băieți, dacă vi-i foame, azi avem și mâncare în meniu! Mereți la alimentara de lângă, îi tăt a me’. Luați-vă cârnaț sau ce vreți și io vi-l pun pă grătar! Dacă vreți, puteți să vi-l faceți voi!

O frescă suprarealistă se zugrăvea exact sub ochii noștri, o bucățică de Românie reală. Bar, alimentară, grătar, această Sfântă Treime pe care puțini ți-o pot oferi. Și de care te îndrăgostești iremediabil.

Și pentru că orice crâșmă care se respectă are și o plasmă, nici domnul Fane nu a rămas mai prejos. Iar canalele se schimbă așa.

fane tv

Pentru că nimeni nu are pretenții. Doar vise, idealuri, speranțe, vieți pictate cu unsoare de cabanos pe ziare pe care nu le-a citit nimeni niciodată.

1 Comentariu
  1. brusti19 Mai 2014

    trebuie sa vina unu cu smartphone-ul sa schimbe canalele

Păreri?