Depinde doar de noi

Nu abordăm subiecte politice. Scopul acestui blog e să livreze divertisment. Da, mai scriem și articole serioase. Nu poți vedea doar partea roz a vieții.

Și poate nici nu scriam acest post, dacă nu era manifestarea grotescă din weekend, 70 de mii de oameni fiind cărați pe Arena Națională, contra unor sume de bani, pentru a-l preaslăvi pe faraon. E picătura care a umplut paharul de rahat. Nu voi susține public niciun candidat, e treaba mea cu cine votez, dar voi încerca să fac tot ce-mi stă în puteri ca să nu iasă Ponta.

Nu sunt singurul care simt că trebuie să fac ceva în această campanie electorală, ca să nu ne ducem pe pluă (încă un exemplu, altul). Ca noi, sunt mulți alții. Problema e că noi ne agităm pe internet, iar masa mare de votanți nu e online. Și aici intervine rolul nostru de a deschide mințile.

Pe lângă să ieșim cu toții la vot, vorbiți cu părinții, cu bunicii, abordați cunoștințele voastre dispuse să-și vândă voturile pe o sticlă de ulei. Sunt oameni ușor de manipulat, care nu au acces la toate informațiile, ca să aibă o privire de ansamblu și să-și poată forma păreri argumentate: se iau după ce văd la TVR 1 și Antena 3. Explicați-le, cu argumente, cine este Victor Viorel Ponta și ce va însemna pentru România dacă iese ăsta președinte. Dacă fiecare dintre noi face asta, poate avem o șansă. Sigur, au dreptul să voteze cu cine vor, dar să o facă informați corect, nu manipulați și cumpărați. Iar dacă votează din convingere, e alegerea lor.

Întrebați-vă părinții, bunicii, cunoștințele mai sărmane ce nevoi au înainte de alegeri și cumpărați-le un bax de ulei, zahăr, făină etc. Știu, nu e cea mai ortodoxă soluție, dar mai bine îi ajutați voi, decât să-și vândă voturile pe nimic. Nu, nu “le cumpărați” voturile, doar vă asigurați că nu vor fi influențați de alții. Pe sistemul:

“Bunico, îți cumpăr eu un bax de ulei, dar nu-ți vinde votul!”

Depinde doar de noi.

PS: post inspirat de Ionuț

Sursă foto

17 Comentarii
 1. Stoian Ciprian22 Septembrie 2014

  O porcarie, fiecare e liber sa faca ce vrea si tu in calitate de ruda sau cunostiinta, n-ai nici un drept sa incerci sa-i schimbi mentalitatea. #WTF…

  • Zicu22 Septembrie 2014

   N-ai prea inteles articolul, asa-i?

  • vlad22 Septembrie 2014

   sa inteleg ca, colegu ciprian a fost aplaudaci pe 20 de lei sau o sticla de ulei?

 2. vali22 Septembrie 2014

  ciprian e mai sărac cu duhul.

 3. Gicoveanu22 Septembrie 2014

  Am votat o singură dată până acum, dar la alegerile astea mă duc cu patos și cu același scop ca și tine: să nu iasă Ponta!

 4. Lorand R. Minyo22 Septembrie 2014

  Victor, aceasta galaxie in devenire: https://www.youtube.com/watch?v=uP3E3fCgJT4

 5. ps22 Septembrie 2014

  majoritatea despre care vorbesti in articol gandeste ceva de genu: oricum toți fură, măcar ăștia ne-au dat și nouă ceva

 6. Vasile Manu22 Septembrie 2014

  Bine, ma, scriu io impotriva ciumei, nu-mi dai link, da’ le dai prietenilor tai din online.

  Despre ce vorbeam zilele trecute ca online-ul e ca o mafie, totul se face pe “prietenii” si “relatii”, inclusiv link-urile. #josmafia

  • Zicu22 Septembrie 2014

   Vasile, serios, ASTA e marea ta problema?

  • Andrei23 Septembrie 2014

   Crești în SEO, a?

   La muncă bă!

 7. cristian22 Septembrie 2014

  Pe acelasi sistem, du-ti bunica sa cunoasca un ungur, ca sa nu se lase manipulata emotional de cartea nationalista, adopta un maidanez pentru bunicul, sa nu se lase influentat de argumente emotionale, invita acasa un cuplu de rusi si pe Iliescu, ca sa vada ca sunt oameni de treaba, ca sa nu mai voteze in 2014 cu gandul la Ciuma Rosie. Hai, ca se poate! Avem treaba!

 8. Alexx22 Septembrie 2014

  Un bax in plus de ulei nu strica.

 9. Albert22 Septembrie 2014

  Problema majora nu tine de buzunar sau de nevoile oamenilor, ci de educatie si caracter. Am fost siderat sa aflu de la niste oameni cu multi bani (super-vila langa Bucuresti, SUV nou etc.), ca abia asteapta alegerile sa primeasca 100 ron de persoana de la primar sa-l voteze. In concluzie, “pragmatismul” autohton o sa-ti multumeasca pentru baxul de ulei si se va pune frumos la coada si pentru suta aia…

  Cand au fost la putere membrii partidelor care “nu avea nimic in comun” cu fostul PCR, majoritatea si-au vandut onoarea pe niste carnati, un teren si alte lucruri “importante”.

  Ce poti face tu? 1. Poti intra intr-un partid si sa incerci sa schimbi lucrurile, fiindca de pe margine nu se va intampla nimic; 2. Poti intra intr-o organizatie care monitorizeaza alegerile. Este un inceput in toate.

  • Zicu22 Septembrie 2014

   Eu cred ca educatia cu buzunarul merg mana-n mana.

 10. Cc22 Septembrie 2014

  Nu m-am gandit niciodata la perspectiva asta. Pe de alta parte bunica odata ce are zahar si ulei ramane fara optiuni politice :)

 11. Hashu22 Septembrie 2014

  Ma cine kkt v-a zis voua ca s-au dat bani sa mergi pe arena nationala? Vorbiti degeaba daca nu aveti dovezi… o poza o filmare cu cel ce primeste bani. Astea sunt zvonuri aruncate pt manipulare. Nu ne vom civiliza niciodata. Vrem sa vedem dovezile cu cei ce au luat bani! Ai scris ceva, sustine cu dovezi…

 12. […] zis Răzvan ce putem face ca să nu prindă maimuțoiul ăsta de volan. Eu zic să îi urmăm […]

 13. […] Și vestea proastă e că nu există formule magice de a schimba o țară la fel cum nu există formule magice pentru a câștiga bani fără muncă. Durează ani, e nevoie de sacrificii și de implicare socială. N-o să vină nimeni să ne schimbe țara. Depinde doar de noi. […]

 14. Linkuri de weekend26 Septembrie 2014

  […] Depinde doar de noi […]

 15. […] Depinde doar de noi […]

 16. […] D., TVdece, piticu.ro, Criserb, Groparu 1 și 2, Ana-Maria Caia, Radu, Mara, Fifi, Julius […]

Păreri?