Vom ajunge să ne uităm la filme cu super eroi super umani

Trendul în ultimii ani e să se umanizeze cât mai mult super eroii, să descoperim că și ei sunt, de fapt, niște oameni, cu trăiri intense, emoții și drame profunde. Astfel, Gigelul care iese de la film se va simți și el un super erou, dacă îl vede pe Spiderman că n-are bani de chirie. Că doar asta vor să vadă oamenii când se duc la filme cu super eroi: drame personale, nu bătăi și explozii. Cel puțin asta e impresia mea, sunt sigur că mulți critici de film de internet mă pot combate zile întregi fără să se plictisească.

Astfel, dacă se continuă în stilul ăsta, vom avea maxim o bătaie pe film, în rest vom asista la un carusel emoțional al îndrăgitelor personaje.

Îl vom vedea pe Batman într-un cadru noir, într-o cameră întunecată, prim plan pe față, dramatizarea trăsăturilor, suflă greu și gândește profund. Un bob de sudoare i se prelinge pe frunte, acompaniat de o muzică psihedelică, plan general cu decorul depresiv din încăpere, prim plan pe picătura de sudoare, plan general, prim plan sudoare, muzica atinge culmi suicidale, Batman respiră din ce în ce mai rapid, prim plan pe picătura de sudoare, care acum a ajuns pe vârful nasului și… Batman expiră descătușant, ca un om simplu măcinat de gânduri complexe. Prim plan pe față, o explozie de grimase, ca și cum s-ar screme pe budă, doar că nu e pe budă și oricum simbolistica e mult prea complexă ca s-o înțeleagă orice plebeu, își strânge puterile și rostește mesianic:

– Iar am uitat să duc gunoiul…

3 Comentarii
 1. Daniel30 Noiembrie 2017

  Pai asta e ideea la Batman. A ajuns super erou din cauza traumei din copilarie. S-a zbatut toata adolescenta cu depresia si chiar si dupa ce a devenit Batman.

 2. m30 Noiembrie 2017

  Batman mâncând ciorba 20 de minute ! Boom, premiu la Cannes!
  Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac mult mai mult filmele cu ciorba decât cele cu supereroi. In afara de suicide squad, ala a fost bun. Și Guardians of the galaxy, că e comedii. Și legion, dintre seriale.

 3. TmBlog1 Decembrie 2017

  Poza este bestiala :))

Păreri?