Agenția de naming pentru copii

Trăim vremuri interesante, vremuri în care nu mai poți pune copilului un nume cinstit, gen Ion sau Vasile. Procesul denumirii progeniturii e complex și are multe aspecte, printre care se află etimologia numelui, însemnătatea lui în diverse limbi și culturi și altele. Practic, nu mai poți zice:

“Fă, ce nume îi dăm la plod?”

“Apoi, bine a hi Petrică.”

Pur și simplu nu mai poți, stacheta pe piața numelor de copii ridicându-se foarte mult, la fel ca pe cea a cererilor în căsătorie, și chiar nu vrei să fii mai prejos ca vecinu’, care și-a denumit copilul Dominic.

În acest sens, consider că ar fi mulți care ar da bani frumoși unei agenții specializate în naming pentru copii. Părinții să completeze un brief, iar agenția să livreze un proiect de branding stufos: nume cu toate aspectele sale, manual de brand, strategie de branding, TOT! Vă zic, ar fi bătaie, că snobismul e mare:

“Și, ce nume i-ați dat copilului?”

“Nume??? Uite aici, manualul lui de brand!”

Și cum știu din interior că într-o prezentare de sute de pagini pentru client se bagă multă barbologie, mă gândesc cum ar fi să convingi un cuplu să dea niște mii de euro pe numele Ion (nu că aș avea ceva cu numele ăsta).

4 Comentarii
 1. Oana T.15 Septembrie 2012

  Eu am auzit acum cateva zile numele Flaria. Sunt multe nume tampite, puse doar de dragul de-a fi original, da’ asta cred ca le intrece pe toate.

 2. Adelina17 Septembrie 2012

  Flavia nu e un nume recent defel. Cunosc o grabada de fete cu numele asta :)) Chiar nu mi se pare tampit sau ciudat, paote doar sunt eu ft obisnuita cu el.

 3. Oana T.17 Septembrie 2012

  Flaria, nu Flavia :)

 4. Georgiana18 Septembrie 2012

  Ma aflu acum intr-un stagiu de practica ERASMUS in Turcia, iar pe colega mea de camera o cheama Flavia….toti turcii ii spun Flaria….sa vedeti ce amuzant e sa o auzi in fiecare zi corectandu-i:)

Păreri?