Acadeaua de lumină

Cel mai bun lucru pe care îl putem face anul acesta de Paște este să ne manifestăm iubirea. Încă nu avem un leac pentru coronavirus, dar avem vaccinul iubirii. Să-l folosim și să manifestăm sentimentul care ne definește ca ființe umane.

Asistăm acum la o schimbare de paradigmă a iubirii aproapelui: să îți manifești iubirea prin îndepărtare. Toți trecem acum prin relații de iubire la distanță. Să luăm dorul pe care îl trăim acum și să îl folosim drept combustibil pentru când ne vom revedea. Să lăsăm să crească în noi iubirea de aproape pe care am plantat-o acum, pentru că e cea mai sinceră.

Fundamentele creștinismului sunt sacrificiul, învierea și iubirea. Iisus s-a sacrificat pentru noi, iar acum și noi trebuie să ne sacrificăm unii pentru alții. Ne sacrificăm prin faptul că stăm departe unii de ceilalți. Ce dovadă mai bună de iubire?

Înconjurați de moarte, ne dăm viață unii altora. Cu fiecare minut petrecut în izolare, cu fiecare gest de grijă față de aproape, cu fiecare vorbă, cu fiecare gând. Sunt cele mai bune „arme” pe care le avem acum. Sunt gloanțele care dau viață.

A șasea pornuncă spune: „să nu ucizi!”. Cea mai frumoasă manifestare a iubirii este să nu ne omorâm între noi, ieșind din case, ci să avem grijă unii de alții. Să nu ne omorâm nici cu virusul, dar nici prin cruciade ale luminii sau casnice.

Să luminăm întunericul care s-a cuibărit în noi. Să ne facem cadouri de lumină. Să ne facem provizii de lumină, pentru momentele când întunericul ne va da târcoale din nou. Să ne punem lumina în cămara sufletului și să ne servim cu câte o porție, când avem nevoie.

Imaginați-vă o acadea de lumină. Să gustăm cu poftă din ea!

Sursă foto

1 Comentariu
  1. mia25 Mai 2020

    Buna !!

    …”sa-ti manifesti iubirea, prin indepartare”. Cel mai trist lucru ce l_am citit in ultimul timp !!

Păreri?